Semitrailer sakset og vogntog gikk i grøfta: - Det var bare en fingertupp å gå på

SLITER PÅ GLATTA: Berging på sørsiden av Fossbakken, etter at en utenlandsk semitrailer ikke kom seg opp og sakset. Et vogntog har også kjørt utfor veien, og venter på berging.

SLITER PÅ GLATTA: Berging på sørsiden av Fossbakken, etter at en utenlandsk semitrailer ikke kom seg opp og sakset. Et vogntog har også kjørt utfor veien, og venter på berging. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det skjedde mye på en gang i denne bakken.

DEL

Vogntogsjåfør Stian Hauglid var på vei hjem til Tennevoll, da han passerte kaoset på sørsiden av Fossbakken, like nord for Gratangsfjellet på E6.

- En polsk semitrailer fikk problemer opp, og sakset. Samtidig har et vogntog gått rett fram i samme sving, og nesten kjørt i elva, forteller Hauglid.

Trangt og uoversiktelig

Selv klarte han med nød og neppe å komme forbi på stedet, som er sperret i et kjørefelt.

- Bergningsbilen sto og skulle dra opp semitraileren, så det var trangt. Det sto en ekstra bergningsbil og ventet, sikkert for å hjelpe han som hadde kjørt ut, når de var ferdig med førstemann, sier Hauglid.

Han sier vogntoget lå på siden i grøfta, og at det er vanskelig for sørgående tungbiler å passere på stedet, på grunn av den uoversiktelige svingen. Spesielt vanskelige kjøreforhold synes han ikke selv at det var.

- Det var egentlig helt greie forhold, jeg kjører selv vogntog og klarte å komme meg opp og forbi, men det var ikke mer plass enn det måtte være. Det var bare en fingertupp å gå på, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Denne traileren ligger rett etter Lapphaugan retning Fossbakken.

Denne traileren ligger rett etter Lapphaugan retning Fossbakken. Foto:

Svingte unna

Ifølge Vegtrafikksentralen er et kjørefelt fortsatt stengt på stedet. Semitraileren får hjelp, men hvor fort det går, er usikkert.

- Det kan hende at han har kommet seg videre. Vogntoget blir liggende der det er, til senere i kveld. Det er en del trafikk nå, og det ligger ikke til hinder for noen, så da er det greit å vente med berging til etter klokken 20.00, sier Jonas Johnsen i Vegtrafikksentralen.

Vogntoget kom etter semitraileren opp bakken, og måtte svinge unna for semitraileren som sto midt i svingen. Johnsen sier man bør være obs når man passerer på stedet, selv om det ikke skal være spesielt glatt.

- Nei, det virker som det er godt føre. Det er strødd i hele går og i natt, sier han.

Artikkeltags