Gå til sidens hovedinnhold

Fakta om angrepet i Nice

Artikkelen er over 5 år gammel

* En stor, hvit lastebil kjørte i 23-tiden torsdag kveld inn i en stor folkemengde på Promenade des Anglais i Nice i Sør-Frankrike.

* Minst 80 mennesker ble drept, flere av dem barn. Titalls er såret, og tilstanden er kritisk for 18 av de overlevende, opplyste innenriksdepartementet fredag morgen.

* President François Hollande omtaler angrepet som terror, mobiliserer hærens reservestyrker og forlenger unntakstilstanden i tre måneder.

* Føreren av lastebilen ble skutt og drept etter å ha kjørt hele to kilometer inn i folkemengden. Bilder av kjøretøyet viser at fronten er full av kulehull. Regionspresident Christian Estrosi sier tunge våpen er funnet i lastebilen.

* Mange mennesker var samlet ved havnepromenaden torsdag kveld for å se på fyrverkeriet under feiringen av den franske nasjonaldagen 14. juli.

* Det ble også meldt at en eller flere gjerningspersoner løsnet skudd, men det har ikke myndighetene bekreftet.

* Påtalemyndigheten i Paris har startet terroretterforskning av angrepet. Ingen har så langt tatt på seg ansvar for angrepet.

* Øyevitner beskriver kaotiske tilstander på åstedet. Flere timer etter angrepet lå titalls døde mennesker som var dekket med hvite lakener, på bakken.

* Innenriksdepartementet skal avklare om føreren av lastebilen handlet alene eller ikke.

* Hollandes skal møter landets forsvars- og sikkerhetssjefer i Paris fredag.

(Kilde: AFP og NTB)

Kommentarer til denne saken