Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Ap-topp Guri Ingebrigtsen er død

Artikkelen er over 1 år gammel

Tidligere ordfører og mangeårig Vestvågøy-politiker Guri Ingebrigtsen er død. Hun ble 67 år.

(Lofotposten): Lege og politiker Guri Helene Ingebrigtsen (1952–2020) ble født på Værøy og bodde store deler av sitt liv på Vestvågøy.

Ingebrigtsen fikk kreftdiagnosen i juni 2011.

For noen år siden fortalte Ingebrigtsen om den uhelbredelige kreftdiagnosen i et åpenhjertig intervju i Lofotposten.

Ordfører og minister

Arbeiderparti-politikeren satt i Vestvågøy kommunestyre i flere perioder. Ingebrigtsen var ordfører i Vestvågøy i periodene 1999–2000 og 2003–2007.

Hun var politisk rådgiver i sosial- og helsedepartementet i regjeringen til Thorbjørn Jagland i perioden fra 1996 til 1997. I 2000 ble hun sosial- og helseminister for samme departement i den første regjeringen til Jens Stoltenberg.

Hun har også hatt mange offentlige verv, deriblant leder for helse- og omsorgskomiteen, medlem i Lofotrådet og leder Styret for Nettverk av helse- og miljøkommuner. Hun har også vært leder for styret i LoVe Petro.

Datter Helene Kaltenborn skriver i en melding på Facebook at moren døde fredelig hjemme med familien rundt seg natt til søndag.

– I oktober fikk vi beskjed om at hun ikke ville få leve så veldig mye lenger, så uventet var det ikke. For oss er det uendelig trist, men vi er så glade for at vi fikk en fin jul og førjulstid sammen.

– Åpen om sykdommen

Kaltenborn skriver også at moren alltid var svært sosial, åpen om sykdommen og at hun også delte også alt på bloggen sin. Hun understreker også at familien er full av takknemlighet overfor helsevesenet.

– Mamma var opptatt av å leve livet godt mens hun var syk og at hun ikke kjempet en kamp mot kreften, «det er det helsevesenet som gjør». Det er nå over åtte år siden hun fikk denne krefttypen, så hun har deltatt i og opplevd mye de siste årene, sykdommen var sjelden et hinder. Vi tar med oss videre de gode minnene og særlig hennes livsglede og sosiale kapasitet.

Hun takker også for alle besøk de siste dagene.

– Hun var også veldig sosial og hadde mye besøk de siste ukene, også i dag. Det er fantastisk å se hvor mange som er glad i henne og hvor mye kjærlighet vi har rundt oss.

Guri Ingebrigtsen var utdannet lege og jobbet en periode av livet også ved sykehuset på Gravdal.

Kommentarer til denne saken