Gå til sidens hovedinnhold

Til ettertanke

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Klimakur 30 er lagt fram av våre politikere. Høyere Co2-avgift. fra cirka 550 kroner tonnet til 2.000 kroner tonnet. I tillegg skal all transport foregå med utslippsfrie kjøretøyer. Dette vil vel bety at for eksempel norske trailere ikke kan konkurrere med for eksempel østeuropeere som ikke blir pålagt samme avgiften, og som fortsatt kan kjøre fossilbil? - Konkurranse på helt ulike vilkår. Er det ønskelig da? 20 kroner literen for drivstoff betyr vel at det bare er de med tykk lommebok som har råd til å kjøre. Rettferdig? Neppe.

Grunnlaget for slike rare forslag er ikke tilstede etter mitt skjønn.

Co2 er utpekt som den store synderen. Det er feil grunnlag!

Jeg er ingen vitenskapsmann, men ser man på hva flere vitenskapsmenn sier så kan antropogen C02 umulig være en klimadriver. Klima er så komplekst at ingen forstår dette fullt ut. De som hevder at de forstår at de gjør det, skjønner bare ikke at de ikke forstår. Det er ingen samvariasjon (korrelasjon) mellom klimavariasjon og Co2. Issmeltingen følger ikke Co2. Co2 økte fra rundt 1950 mens isbreene smeltet hele 1900-tallet. Faktisk mer første halvdel enn siste. Issmeltingen er altså i utakt med C02. Havstigningen følger heller ikke Co2, den har vært konstant hele 1900-tallet og frem til i dag. Ekstremvær følger ikke Co2, varmere klima har gitt mindre ekstremvær. Alle globale nedbørsrekorder er satt før 1980 og de fleste er satt på 1900-tallet. Ekstremvær er altså også i utakt med CO2. Temperaturen følger heller ikke CO2 ,temperaturen var like høy på 1930-tallet som i dag. Temperaturstigningen mellom 1910 og 1940 var høyere enn det har vært de siste tretti år. Man vet også at i de siste 10.000 år har det vært varmere enn i dag. Og med langt lavere Co2 i atmosfæren enn i dag.

Det forunderlige er at så mange mennesker tror blindt på det at politisk konsensus er årsaken til klimaendringer! Årsakssammenhengen eksisterer simpelthen ikke!

Kunnskapssvake autoriteter baserer seg på konsensus og klimamodeller (på FLAT) jord som er så komplekse at ingen forstår at de er feil.

Så hvorfor i all verden denne selvpålagte klimakuren?

Kommentarer til denne saken