Svar til Marianne Dobak Kvensjø: Når jeg leste leserinnlegget til Marianne Dobak Kvensjø i onsdagens Fremover bestemte jeg meg for at dette måtte noen (kanskje meg) svare på. Vinklingen i innlegget gikk nemlig først og fremst på forholdet mellom det å jobbe i privat sektor kontra det å jobbe i offentlig sektor.

Siden Marianne selv jobber i offentlig sektor (noe hun forøvrig er dyktig til), stusset jeg på at hun valgte den vinklingen i sitt innlegg.

Og holdningen i innlegget er jo å snakke ned offentlig sektor til fordel for privat sektor.

Ellers inneholdt innlegget holdninger i kjent Høyre-stil. Mindre reguleringer og mer skattelettelser for de rike, altså sakte men sikkert å bevege seg bort fra den skandinaviske samfunnsmodellen som har resultert i verdenshistoriens beste samfunn å leve i for alle... noensinne. Ikke fulkomment, men likevel...

Så kommer avsløringene: Marianne har ikke selv skrevet sitt innlegg. Det har noen av de 20 ansatte kommunikasjonsmedarbeiderne i Høyre, sentralt gjort.

Og det er ikke Marianne sin skyld. Det vil likevel følge henne gjennom valgkampen: Er dette Marianne sin holdning eller er det noe som er fabrikkert på sentralt hold?

Så vil kanskje noen innvende at siden hun står som Høyres 2. kandidat i Nordland fylke, så vil hun innestå for innlegget, og hva er så problemet? Da tenker jeg at spørsmålet kanskje bør stilles på hodet: Hvorfor late som om innlegget er skrevet av en lokal kandidat? Er det et forsøk på å lure velgerne? Eller stoler ikke Høyre sentralt på at sine kandidater kan jobben sin som politiker?