Gå til sidens hovedinnhold

Tom Høgli legger opp: – Avgjørelsen var både enkel og vanskelig

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter 2018 er det slutt for veteranen.

TIL-spiller Tom Høgli fra Skånland har bestemt seg for å legge opp etter 2018-sesongen, to år før kontrakten egentlig skulle gå ut.

Det melder TIL i en pressemelding torsdag formiddag.

– Avgjørelsen var paradoksalt nok både enkel og vanskelig. Vanskelig fordi man må slutte med det som har vært jobben min i hele mitt voksne liv. Enkel fordi jeg innerst inne vet at det er det eneste riktige å gjøre slik situasjonen er og har vært, sier Høgli til til.no.

34-åringen har slitt med skadeplager de siste årene, og spilte svært få kamper totalt i avslutningen i FC København. Det har blitt litt mer etter hjemkomsten til TIL, men kroppen har ikke fungert helt som den skal.

I juli uttalte Høgli til Nordlys at han mente situasjonen var motivasjonsdrepende, og sa da at han ville bruke sommeren godt for å finne ut hva han ville.

– Grunnen til at avgjørelsen er tatt, er at kroppen dessverre ikke klarer å gjøre det som skal til for å prestere på toppnivå. Tilbakevendende muskelskader gjør at jeg ikke ser det som hensiktsmessig å gå løs på en ny sesong. Klubben kan heller hente inn en erstatter som de vet kan levere uke inn og uke ut, sier den tidligere landslagsbacken til TILs hjemmeside.

Etter at Høgli vendte hjem har han gjort mer enn å spille 11 av lagets 23 kamper i eliteserien. Han har vært med på å dra i gang et TIL-lag for inkludering i samfunnet og et gatelag, i tillegg til å være sentral for et samarbeid med organisasjonen MOT.

Kommentarer til denne saken