Gå til sidens hovedinnhold

Arbeider fremdeles med sedelighetssaken i Tjeldsund

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen ber alle som trenger noen å snakke med om å ta kontakt.

Tjeldsund kommune forteller at de fortsatt jobber aktivt med sedelighetssaken i kommunen.

- Vi henstiller alle som trenger noen å snakke med om å ta kontakt. Alle henvendelser mottas og behandles konfidensielt, sier kommunen i en pressemelding.

Det var 5. desember i fjor at politiet valgte å pågripe en mann i 60-årene fra Tjeldsund for seksuelle handling mot blant annet mindreårige gutter.

Siden pågripelsen har politiet opprettet over 20 saker på bakgrunn av det samme antall fornærmede. De fleste av disse var mellom 14–17 år da hendelsene har funnet sted. De fornærmede er i all hovedsak gutter.

Mannen er siktet for seksuell handling med barn under 16 år, og for seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd ovenfor, eller i nærvær av barn under 16 år.

Mannen ble løslatt fra varetektsfengsling 14. februar.

Tjeldsund kommune setter igang med kompetansebygging for å forebygge krenkelser. Denne skal gis barn og unge og personell som jobber tett opp mot barn og unge.

- Vi skal også starte med å evaluere prosessen så langt i vårt arbeid og tar gjerne imot innspill. Dette kan gis direkte til ordfører eller til en av våre helsefaglige arbeidere, skriver kommunen i en pressmelding.

Les også

Siktede blir løslatt

 

Kommentarer til denne saken