Gå til sidens hovedinnhold

To barneskoler i Narvik by

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«I Narvik sentrum har det over flere år vært fokus på hvordan situasjonen med en mer og mer forfallen Frydenlund skole skal løses. Den siste tids diskusjon har i stor grad gått på om hvor stor en ny skole skal bygges, og om noen elever må flytte over til Skistua skole. Nå foreslår rådmannen i stedet å samle alle barneskoleelevene på en og samme skole. Det blir en skole med over 600 elever.»

Jeg leste dette på Fremover nett lørdag 31. oktober 2020.

Ved rydding av diverse papirer i kjelleren fant jeg en årsrapport om arbeidsutvalgets virksomhet ved Tårnveien skoles foreldreråd fra 1979/1980. Den gang hadde vi bare skrivemaskin og ingen PC.

Forkvinne (!) Dagny Pettersen 6F, nestkvinne (!) Monica Østerman 2F, og sekretær Lothar Maruhn 1F, pluss flere styremedlemmer. 7 sider. På siste side sto det:

«Stor skole, lang skolevei.

Det finnes en plan i Narvik kommune om bygging av barneskole på Oscarsborg. Denne planen har vært nedstøva i mange år. Etter generalplanen for prosjekt innen 1990, er punktet om skole på Oscarsborg nesten nederst på lista. Vi mener den bør prioriteres høyt, høyt oppe. Ungene på andre siden av byen må gå langt for å komme til en stor, stor skole med mange, mange mennesker. De må krysse en farlig E6 to ganger om dagen. Var det ikke på tide å få en barneskole i alle fall for de tre første klassene på Oscarsborg?»

Det ble ny skole – Skistua skole. Det betød at barneskoleelevene fra Oscarsborg slapp å krysse E6. De fikk sin egen barneskole. I dag er E6 i sentrum mye mer trafikkert, og siden den gang har det blitt skolestart fra seks års alder. Den gang var det sju år.

Jeg forventer at det fortsatt blir to barneskoler for elevene som nå, og at ingen barneskoleelever skal krysse E6.

Noe annet er reversering av barneskoletilbudet og helt utilgivelig av politikerne i Narvik kommune.

Kommentarer til denne saken