Gå til sidens hovedinnhold

To tatt av snøskred

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen skal være skadd etter at to personer ble tatt av snøskred i Småtindan onsdag ettermiddag.

(Lofotposten)

HRS Nord-Norge meldte like før klokka 15.30 onsdag ettermiddag om at det hadde gått et snøskred i Vågan.

Tor Erik Torkildsen ved Hovedredningssentralen forteller at skredet skal ha skjedd på sørsiden av Olderfjorden ved Småtindan.

- Det skal ha vært totalt fire personer på tur, hvorav to av dem ble tatt av skredet. Det er snakk om utlendinger, og vi har hatt noen språkutfordringer, med det skal være avklart at samtlige er gjort rede for. Eventuelt skadeomfang er fortsatt uklart, sa han til Lofotposten rundt klokka 15.30.

Luftambulanse fra Evenes og redningshelikopter fra Bodø ankom begge Olderfjorden for å bistå. I tillegg var Røde Kors, HRS, politi og ambulanse på stedet.

Politi på stedet opplyser til Lofotpostens journalist at to personer ble tatt av skredet. Den ene kom seg raskt ut på egen hånd, mens den andre måtte graves ut av turkameratene. Etter legetilsyn ble det klart at begge kom seg uskadd ut av hendelsen.

Ifølge lokalt mannskap fra Røde Kors på stedet er det et rasutsatt område - spesielt under forhold hvor det er meldt om faregrad 4.

- Politiet sier at man bør tenke seg nøye om før man legger ut på tur, sier Lofotpostens journalist på stedet.

En gruppe på 12 italienske turister har vært på skitur i Småtindan. Gruppa skal ha delt seg oppe i fjellet, og fire av dem skal ha gått inn i rasområdet.

Kommentarer til denne saken