11.august er høysesong værmessig flere steder i Europa. I Roma sitter storfamilien Vassbakk Løyning i temperaturer mellom 30 og 35 grader på dagtid. Du trenger ikke dra så langt for å få sommerlig vær. Oslo får torsdag sol, sommer og 27 grader på det meste. Yr.no melder videre at godværet fortsetter sørpå over helgen. Mandag kryper temperaturen i hovedstaden nærmere 30 grader.

Stor kontrast

Det er stor kontrast til det folk i nord opplever. I Narvik torsdag blir det ordentlig grått, med regnbyger, liten kuling og vindkast på over 20 meter i sekundet. Ifølge yr.no blir torsdag den verste dagen. Vinden løyner litt fredag, men noe solhelg får vi ikke.

Den gode nyheten er langtidsvarselet. Om det slår til, så vil det i løpet av mandag, tirsdag snu. Solgløtt, mye mindre vind og temperaturer nærmere 20 grader er godt nytt for festivalen Haikjeften i Bromsgårdparken neste helg, og alle andre som ønsker å bruke fritiden utendørs.

Også på Harstad Narvik lufthavn Evenes er det betydelig vind torsdag morgen. Det skal blåse godt frem mot kvelden.

Som normalt, enn så lenge

Foreløpig ser flytrafikken ut til å gå som normalt. Et Norwegian-fly til Oslo torsdag lander på Gardermoen ifølge Avinor et kvarter etter oppsatt rutetid.

Fremover snakket med pressevakten i Avinor like etter klokken 7.30 torsdag morgen. Der var det ikke meldt om større forsinkelser inn og ut til flyplassen mellom Harstad og Narvik.

– Ting ser normalt ut nå. Vi har ikke fått noen meldinger som tyder på noe annet, sier pressevakt Cathrine Framholt i Avinor.

I dag er det i utgangspunktet satt opp 21 avganger fra Harstad Narvik lufthavn. Ingen står som kansellerte.

Heller ikke flybussen til Harstad Narvik lufthavn har torsdag morgen meldt om noen uregelmessigheter i trafikken på sine hjemmesider.