Tommy døde i helgen

DØDE LØRDAG: Tommy Nygård har delt sin kamp mot kreften på Facebooksiden "Tommys kamp". Lørdag døde han med sine kjære rundt seg. Arkivfoto

DØDE LØRDAG: Tommy Nygård har delt sin kamp mot kreften på Facebooksiden "Tommys kamp". Lørdag døde han med sine kjære rundt seg. Arkivfoto Foto:

DEL

Tommys kamp: Lørdag døde Tommy Nygård fra Bjerkvik, etter å ha kjempet mot kreft i flere år. Det skriver kona, Gunn Anne Nygård, på Facebook-siden «Tommys kamp».

Ekteparet har brukt Facebook-siden til å skrive om Tommys kamp mot kreften de siste årene.

«Tommy døde i dag, med sine kjære rundt seg. Tommy satte pris på oppmuntrende ord og hjelp fra alle på Tommy's kamp», skrev Nygård lørdag.

Fikk diagnosen i 2015

Han fikk diagnosen tynntarmskreft i 2015, og ble akutt operert ved UNN Tromsø. Men legene klarte ikke å fjerne alle svulstene. Legene i Norge mente det ikke var noe mer å gjøre.

Marianne Horn hørte om Tommy. Hun fant frem til en klinikk i Tyskland som hadde spesialisert seg på operasjon av tynntarmskreft. Hun tok initiativet til å starte en innsamlingsaksjon for at Tommy skulle få muligheten til å reise til Tyskland for en ny operasjon.

Hele bygda stilte også opp med støttekonsert for å dekke deler av utgiftene til operasjonen i Tyskland i 2017. Dette var en operasjon legene i Narvik mente ikke var forsvarlig å gjennomføre.

Operasjonen gikk bra, og da Fremover snakket med Tommy i desember 2017, var hele familien optimistisk.

Nye kreftsvulster

Ett år etter operasjonen i Tyskland kom den nedslående beskjeden. Legene fant nye kreftsvulster. Han fikk da beskjed om at det offentlige ikke kunne gjøre mer.

Men småbarnsfaren ga ikke opp.

Lokalsamfunnet stilte på nytt opp og samlet inn penger, slik at han fikk tatt en gentest på en privat klinikk i Oslo. Denne testen viste at cellegift brukt mot brystkreft kunne være svaret Men UNN sa nei, fortalte Tommy til Fremover i oktober 2019.

Lørdag døde han, med sine kjære rundt seg.

Artikkeltags