– Ofoten er en av Norges kanskje mest undervurderte regioner, men står ikke tilbake for noen. Med eminente turmuligheter, en helt rå natur og landets flotteste jernbane så er det ikke noe å lure på. Begynn planleggingen, skriver Thorkild Gundersen.

Reisemål over hele landet er representert, men de to reisemålene som topper listen er Galdhøpiggen og Ofoten som deler førsteplassen.

Reisejournalisten og programlederen lager ukentlig reisepodkasten Globusrulett sammen med globetrotter Gunnar Garfors – mannen som har besøkt alle verdens 198 land to ganger.

– Vanligvis snakker vi om land og reisemål over hele verden, men denne sommeren blir annerledes på alle måter. Vi nordmenn skal feriere i Norge, og det er på ingen måte noen nedtur. Vi har begge reist mye – men aller mest i ville og billedskjønne Norge, sier Gundersen.

De to reiseglade mennene reiser gjennom flere av landets ytterpunkter, og presenterer en skattekiste av kjente og ukjente perler. Gundersen eller Garfors synes det ikke er noe nederlag å feriere i Norge.

– Det er nå en grunn til at utlendinger valfarter hit til et av verdens vakreste ferieland. Med omfattende reiserestriksjoner blir det plutselig mer plass til alle oss som bor her, så da var det naturlig å lage denne kåringen av våre favorittopplevelser i Sommer-Norge, sier Garfors.

Listen:

 1. (delt) Ofoten og Galdhøpiggen
 2. Værlandet og Bulandet
 3. Vøringsfossen
 4. Smøla, Hitra og Frøya
 5. Tjøme
 6. Haugesund og Karmøy
 7. Jotunheimen
 8. Ålesund og øyene rundt
 9. Bodø
 10. Stavanger og omegn
 11. Blefjell
 12. Mandal
 13. Lofoten
 14. Svalbard
 15. Oslo
 16. Trondheim
 17. Hardangervidda,
 18. Hammerfest og Sørøya
 19. Lillehammer
 20. Nordfjord