Sommeren har meldt sin ankomst, og som vanlig er det høysesong for bilferie. Dette gjelder dessverre også for veiarbeid.

Skal du ut å kjøre, enten nordover eller sørover, kan det være en fordel å holde seg oppdatert på Statens vegvesens kartløsning. Der kan du legge inn ruta du skal kjøre for å få informasjon om ulike veiproblemer som kan oppstå underveis, skriver Nordlys.

Til Troms

Ved Europavei 69, Reinevla, i Nordkapp kommune er mulighet for litt ventetid. Strekningen er nemlig lysregulert på grunn veiarbeid.

I andre enden av fylket, nærmere bestemt ved E6 Byluft mellom Kirkenes og Varangerbotn, kan veien bli stengt i perioder på 15 minutter og nedsatt hastighet på grunn av spregnignsarbeid. Veimeldingen er dog ventet å opphøre 30. juni klokken 19.

Langs Europavei 6 fra Kråkevik til Melsvik i Alta kommune kan veien bli stengt i perioder på inntil 30 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid. Dette er aktuelt mandag til fredag fra kl. 07:00 til 21:00, der den gamle Europaveien gikk. Det gjelder fram til 1. august.

Langs riksvei 94, Skaidi til Arisberget, på strekningen Skaidi-Hammerfest kan veien bli stengt i perioder på inntil 30 minutter, lysregulering og nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen på grunn av veiarbeid mandag til fredag fra kl. 07:00 til 21:00. Dette gjelder imidlertid ikke før 20. juli og varer til 29. desember.

Riksvei 94, Hammerfest, er stengt på grunn av veiarbeid. Det er manuell dirigering på stedet og lokal omkjøring. Ved Rådhuset er det manuell dirigering på dagtid og stengt med skiltet omkjøring på nattetid. Det er døgnkontinuerlig arbeid som varer fram til 8. juli.

Sørover

Europavei 6, fra Sørkjosen til Langslett kan bli stengt i perioder på inntil 15 minutter. Det er manuell dirigering, lysregulering, innsnevring og nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen på grunn av vei – og sprengningsarbeid. Dette gjelder på ubestemt tid.

Videre er det lysregulering og nedsatt hastighet på 50 kilometer i timen på strekningen Langslett til Stortslett langs Europavei 6 ved Jernelva. Dette er også på grunn av veiarbeid og gjelder til 31. august.

Langs Europavei 6, Kjerringstraumen bru, på strekningen mellom Fauske og Narvik er det lysregulering, innsnevring og nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene mandag til fredag fra kl. 07:00 til 20:00. Dette gjelder fram til 30 oktober.

Europavei 6 Tømmernestunnelen, i Hamarøy kommune, er stengt på grunn av veiarbeid. Det er lokal omkjøring som er lysregulert. Dette gjelder fram til 1 januar.

Det er også mye veiarbeid nord og sør for Mo i Rana.

Stort veiarbeid i Nord-Finland

Skal man kjøre fra Finnmark og til Nord-Sverige eller Nord-Finland og lar seg friste av E8, kan det være greit å være oppmerksom på et omfattende veiarbeid. Veiarbeidet pågår flere steder mellom cirka ved Palojoensuu og helt ned ved Kolari. iFinnmark erfarer at den lengste strekket med veiarbeid i forrige uke var på var på 30 kilometer. Da var det vekselvis asfalt og grus.

På finsk side kan man holde seg oppdatert på nettsiden Liikennetilanne.

I Sverige, Norrbotten

På svensk side kan man holde seg oppdatert på veisituasjonen på trafikverket.se.

Per dags dato er det sikkert at det må påregnes noe venting på blant annet disse stedene:

  • Broen over Vassara elv, langs E10. Der er det bruarbeid, og bare en fil er åpen for trafikk. Det er trafikklysregulering.
  • Langs strekningen mellom Tväran og Lansjärv langs E10 er det asfaltering, noe som medfører hastighetsnedsetning. Det er ingen omkjøringsmuligheter.
  • Stordalen-Abisko, langs E10, der er det gravearbeid og asfaltering. Hastighetsnedsetning og ingen omkjøringsmuligheter.