To nestenpåkjørsler på Øyjord

ELG: De siste dagene har det vært nær på at elg er blitt påkjørt på strekningen mellom Storjordtunnelen og Øyjord.

ELG: De siste dagene har det vært nær på at elg er blitt påkjørt på strekningen mellom Storjordtunnelen og Øyjord. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag og mandag var det nære på for elger som oppholder seg langs E6 mellom Stormyra og Hålogalandsbrua. Det forteller Einar Klubnes.

DEL

Klubnes er leder for viltfaglig utvalg i Narvik kommune. Han forteller at beboere i området har varslet om de to tilfellene.

Feil side av gjerdet

Lørdag sendte han også ut mannskaper for å geleide et av dyrene slik at de fant sammen igjen. Da hadde det andre hadde havnet på feil side av gjerdet som strekker seg fra tunnelen ved Storjord og ned mot Øyjord.

– Det kunne blitt en farlig situasjon med et dyr på den siden av gjerdet som ligger mot veien, fastslår Klubnes.

Dagen etter var det ei ku med kalv som ifølge observatører skal ha vært veldig nære på å bli kjørt på i det samme området.

Frykter turistsesong

Og derfor sier Klubnes:

– Folk må være veldig oppmerksomme.

– Det er ikke skiltet for elgfare, og derfor er ikke folk klar over at det er et gammelt elgtråkk i området, og at det tradisjonelt har vært mye elg her. Den farlige strekningen er mellom en og to kilometer lang, slik han anslår den.

Han opplyser at veivesenet er anmodet om å skilte, men vet ikke når de eventuelt kan komme opp.

– Det vi ønsker oss er at det blir gjerdet og at elgen blir sluset gjennom på et bestemt sted der de kan komme seg over veien.

Han legger ikke skjul på at han er urolig foran en turistsesong med mye trafikk slik som situasjonen er nå.

Artikkeltags