Rykket ut til «vinglete kjøring», men fant ingenting galt

DEL

Rundt klokka 12.30 rykket politiet i Narvik ut gjennom sentrum.

– Vi er på vei ut for å se etter et kjøretøy, etter at vi har fått inn melding om vinglete kjøring, opplyser Stig Østbø, operasjonsleder ved Nordland politidistrikt.

Politiet er derfor på leting etter kjøretøyet for å kontrollere hva årsaken til den vinglete kjørestilen skyldes. Bilen har ifølge Østbø kjørt gjennom Fagernestunnelen og mot Hålogalandsbrua.

– Først og fremst må vi vinne kjøretøyet, og da gjør vi en vanlig kontroll av fører med tanke på rus. Hvis det ikke er rus, må det gjøres en nærmere vurdering, ut fra om patruljen har observert noe av kjøringa.

Meldinga til politiet gikk ut på at bilen hadde kjørt vinglete, og at den muligens hadde sneiet borti tunnelveggen. Noen minutter tidligere meldte Statens vegvesen at Fagernestunnelen var stengt på grunn av gjenstander i veibanen, men Østbø vet ikke om dette har sammenheng med meldingen de har mottatt.

Klokka 14.00 kan operasjonssentralen fortelle at politiet fant bilen – men ikke årsaken til den vinglete kjøringa.

– Nei, egentlig ikke. Det vi fant stemmer iallfall ikke overens med meldinga vi fikk om at den hadde vært borti tunnelveggen, for det var ingen skader på kjøretøyet. Vi fant heller ingenting annet å påtale, så sjåføren fikk kjøre videre.

Politiet mistenker ikke at det var rus involvert.

Artikkeltags