Vogntog, busser og biler utfor veien

DEL

E10 vest for flyplassen på Evenes var torsdag ettermiddag stengt i flere timer etter et sammenstøt mellom to trailere, to varebiler og en personbil. Rett før klokka 16.00 meldte Troms politidistrikt på Twitter at veien var åpnet i begge retninger.

– Det ser ut til at de har glidd inn i hverandre, fortalte Roy Tore Meyer, operasjonsleder ved Troms politidistrikt, til Fremover.

Det er ingen meldinger om personskader, men politiet har for øyeblikket ingen oversikt over omfanget på de materielle skadene.

En av trailerne står delvis i veibanen, delvis i grøfta, og det er full stans i trafikken på stedet.

– Vi prioriterer å få løst opp trafikken med manuell dirigering, bistand fra bergingsbiler og strøbiler, sier operasjonslederen.

Det skal nå være bergingsbiler på stedet, og manuell dirigering av trafikken ved begge utkjøringene.

Nødetatene på stedet melder om svært glatte veier, og oppfordrer alle om å være særlig aktsomme med å ferdes i områdene.

– Hvis man kan unngå det, er det bare å la være å dra ut. Utsett heller turen til ting har stabilisert seg, oppfordrer Meyer.

Fremovers journalist på stedet bekrefter at det er svært glatt og at det har begynt å blåse opp. Det står flere personbiler og vogntog i kø, og en ambulanse er også på stedet.

Det skal være omkjøringsmulighet fra fylkesgrensen og om Boltåsen og Boltåshøgda, innkjøring ved Haugli.

Artikkeltags