Politiet om dødsulykken i Storfjord: Kan tyde på at personbilen kom over i feil kjørefelt

OMKOM: Vogntoget havnet i fjæresteinene etter kollisjonen med personbilen ved Grasneset i Storfjord. En kvinne (29) fra Tromsø omkom i ulykken.

OMKOM: Vogntoget havnet i fjæresteinene etter kollisjonen med personbilen ved Grasneset i Storfjord. En kvinne (29) fra Tromsø omkom i ulykken. Foto:

Tromsø-kvinne (29) omkom i trafikkulykken på E6 i Storfjord.

DEL

(Nordlys) Det var søndag ettermiddag at kvinnen kolliderte med et norskregistrert vogntog på E6 ved Grasneset, mellom Skibotn og Hatteng i Storfjord.

Regionlensmann Ole Johan Skogmo bekrefter at avdøde var bosatt i Tromsø, men opprinnelig kom fra Lyngen.

Vogntoget kom fra Sverige via Kilpis, og var på tur sørover. Personbilen var på tur nordover langs E6, da ulykken skjedde.

– Kom over i feil kjørebane

– Etterforskningen pågår og det er for tidlig å konkludere angående hendelsesforløpet. Men, ifølge de opplysningene vi sitter med så langt, tyder det på at personbilen kom over i feil kjørebane, sier Skogmo til Nordlys.

Det har vært en rekke vogntogulykker og – hendelser hittil i vinter. Derfor ønsker politiet å gå ut med denne opplysningen, selv om etterforskningen fortsatt er på et tidlig stadium, forteller regionlensmannen.

Vogntogsjåføren kom fra ulykken uten fysiske skader, men ble tatt hånd om av helsepersonell. Sjåføren har forklart seg til politiet om hendelsesforløpet.

Politiet har ikke funnet grunnlag for beslag av førerkortet til vogntogsjåføren.

Omfattende skader

Begge kjøretøyene fikk omfattende skader.

– I forhold til årstiden, var det tørr asfalt på ulykkesstedet. Akkurat der ulykken skjedde er det et svingete parti, men veistrekningen fremstår likevel som oversiktlig, sier Skogmo.

Politiadvokat Bent Strand ved Troms politidistrikt forteller at de to kjøretøyene fraktes til Tromsø, hvor de vil bli gjennomgått av sakkyndige fra Statens vegvesen for å få bekreftet – eller avkreftet – at ulykken skjedde på grunn av tekniske feil.

– Oversikten over hendelsen har vi foreløpig fra undersøkelser på stedet. I tillegg har vi snakket med vitner som har sett hendelsen. Vi utarbeider nå et mandat for de tekniske undersøkelsene.

Mange vogntog er utstyrt med dashbord-kamera. Politiet kunne mandag ettermiddag ikke svare på om også denne ulykken kan ha blitt filmet.

– Jeg har ikke fått tilbakemelding om det ennå, sier Strand.

Artikkeltags