To omkom i vogntogulykken på Hamarøy

Til sammen fire vogntog var involvert i ulykken. To kolliderte front mot front.

DEL

Klokken 22:30 onsdag fikk politiet melding om en alvorlig trafikkulykke på E6 ved Tømmernes i Hamarøy kommune.

Til sammen fire trailere var involvert. To trailere var kollidert front mot front. Ytterligere to trailere har kommet fra sørsiden og den ene har kjørt inni den forankjørende, mens den andre klarte å styre eget kjøretøy ut i grøfta. Alle fire kjøretøy er norskregistrerte.

To bekreftet omkommet

To sjåfører er bekreftet omkommet på stedet. En svensk statsborger i 30-årene, bosatt i Nordland og en mann i 50-årene bosatt i Troms. De pårørende er varslet, skriver politiet i Nordland en pressemelding.

Les også: Fire tungbiler i alvorlig ulykke. Arbeidet har pågått gjennom hele natta

De andre to involverte betegnes som lettere skadd og er kjørt til Nordlandssykehuset i Bodø.

Årsaken til ulykken er ikke kjent

Årsaken til ulykken er ikke kjent, etterforskning pågår. Det rapporteres for øvrig om glatt veibane og til dels vanskelige kjøreforhold på stedet.

Politiet har i gjennom natten gjennomført tekniske undersøkelser på stedet i samarbeid med Ulykkesgruppa til Statens Vegvesen. De involverte kjøretøy blir fraktet bort og skal undersøkes ytterligere.

Håper å åpne ett kjørefelt

E6 er fortsatt stengt i forbindelse med arbeidet med å få veien ryddet. Politiet opplyser at de håper å ha ett kjørefelt åpent innen klokken 09.00 torsdag. Vegvesenet opplyser på sine sider at det blir trafikkdirigering forbi ulykkesstedet tidligst klokken 10.30.

Saken etterforskes videre av Innhavet lensmannskontor.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken