29 år gammel kvinne omkom i trafikkulykke på E6 i Storfjord

Artikkelen er over 1 år gammel

Semitrailer i fjæra – personbil i grøfta på motsatt side.

DEL

Nordlys: STORFJORD/TROMSØ: Det var en 29 år gammel kvinne som omkom i den alvorlige trafikkulykken på E6 i Storfjord søndag ettermiddag. Hun var føreren av personbilen. Det bekrefter Troms politidistrikt klokka 21.15 søndag kveld. Pårørende er varslet.

E6 er fortsatt stengt etter den alvorlige trafikkulykken ved Grasneset på E6 søndag ettermiddag. En personbil og en semitrailer kolliderte.

Begge kjøretøyene som var involvert i ulykken var norskregistrerte.

Fører av semitrailer var utenlandsk, vedkommende er ikke fysisk skadd.

Alt av nødetater og et ambulansehelikopter rykket ut til stedet. Ulykkesstedet var svært uoversiktlig med en hardt skadet personbil i grøfta på den ene siden og en semitrailer nede i en bratt skråning ned mot havet på den andre siden. Begge kjøretøyene har store skader.

Det var to personer involvert i ulykken.

Like over klokka 21 skriver Troms politidistrikt på Twitter at veien blir stengt i to timer til mens man fullfører undersøkelsene på stedet.

Da Nordlys kom til stedet like etter klokken 18.00 var det en god kø på stedet.

– Man jobber nå med å få snudd trafikken, sa Nordlys-reporter Øystein Solvang.

Omstendighetene rundt ulykken er fortsatt uklar. Veibanen er tørr på stedet, men det er noen issvuller i veibanen.

Det er 80-sone på stedet. E6 er stengt.

Omkjøringsmuligheten er ferga fra Olderdalen til Lyngseidet og videre over Ullsfjorden. Klokka 20.30 melder Vegtrafikksentralen at ferga mellom Olderdalen og Lyngseidet skal gå ekstra turer. Den siste ferga går klokka 23.00.

Magne Ek fra Alta var på vei sørover og ble sittende fast i den voksende køen ved Strandvoll. Han forteller at bergingsbil er på stedet.

– Vi har vært her i cirka én time. Køen er lang, lang, lang i begge retninger – antakeligvis i en kilometer. Det er flere som snur og kjører tilbake – antakelig mot ferga.

Ek sier det har vært tilnærmet tørre veier mens de har kjørt.

Personell fra Statens vegvesens ulykkesgruppe ankom stedet søndag kveld.

– Vi måler opp og dokumenterer hvor kjøretøyene ligger og eventuelle spor for å danne oss et overblikk over hva som har skjedd, sier John Rune Vaeng i UG til Nordlys.

– I ettertid blir det gjennomført teknisk kontroll av kjøretøyene, sier Vaeng.

Nordlys oppdaterer saken.

Artikkeltags