Kvinne i 80-årene fra Tromsø omkom – mannlig sjåfør siktet

DØDSULYKKE: En kvinne i 80-årene omkom i en trafikkulykke i Tromsø sentrum. Kvinnen døde da hun havnet i klem under en lastebil i krysset mellom Grønnegata og Fredrik Langes gate.

DØDSULYKKE: En kvinne i 80-årene omkom i en trafikkulykke i Tromsø sentrum. Kvinnen døde da hun havnet i klem under en lastebil i krysset mellom Grønnegata og Fredrik Langes gate. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 20-årene er siktet for brudd på veitrafikkloven etter at en kvinne ble påkjørt og omkom i Tromsø sentrum.

DEL

Politiet fortsetter etterforskningen etter dødsulykken i Grønnegata i Tromsø tirsdag ettermiddag. I en pressemelding onsdag formiddag opplyser de at den omkomne er en tromsøkvinne i 80-årene.

Kvinnen døde da hun havnet i klem under en lastebil i krysset mellom Grønnegata og Fredrik Langes gate. Politiet fikk melding om ulykken fra AMK klokken 13.42 tirsdag.

Les også: Kvinne omkom etter å ha blitt påkjørt av lastebil i Tromsø sentrum

Førerkort beslaglagt

Påkjørselen skjedde idet lastebilen, som kom kjørende opp Fredrik Langes gate, svingte til høyre nordover i Grønnegata. Sjåføren av lastebilen er en mann i 20-årene fra Tromsø.

Onsdag melder politiet at mannen er siktet etter veitrafikklovens paragraf tre. Her heter det at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

Sjåførens førerkort er midlertidig beslaglagt.

Les ogås: Øyenvitne: – Så en person i fotgjengerfeltet - så hørte jeg et rop

Uklart hendelsesforløp

Politiet har avhørt flere vitner i saken, samt sjåføren av lastebilen.

– Saken etterforskes videre, der politiet vil søke å klarlegge årsaken til ulykken. Det vil ta noe tid før vi kan si noe mer om hendelsesforløpet, heter det i pressemeldingen onsdag.

Tirsdag ettermiddag, flere timer etter ulykken, jobbet ennå politiet på ulykkesstedet. Etter at den omkomne kvinnen var fraktet vekk, ble lastebilen rygget ned i Fredrik Langes gate. Deretter ble den kjørt sakte opp mot krysset, før den svingte nordover. Det hele ble nøye dokumentert av politiets etterforskere. Det ble også tatt en rekke bilder av lastebilen på ulike steder i krysset.

Nordlys var onsdag i kontakt med sjåførens arbeidsgiver, men daglig leder ønsker foreløpig ikke å kommentere hendelsen.

Artikkeltags