Travelt for Brønnøysundregistrene i Narvik

MERKER PÅGANG: Brønnøysundregistrenes avdeling i Narvik har steppa opp de siste ukene, etter at flere av brukerne har behov for informasjon om permitteringer.

MERKER PÅGANG: Brønnøysundregistrenes avdeling i Narvik har steppa opp de siste ukene, etter at flere av brukerne har behov for informasjon om permitteringer. Foto:

Narvik-kontoret til Brønnøysundregistrene har opplevd større pågang i mars og april enn i samme periode i fjor.

DEL

Under koronakrisa har det blitt tydeligere for Brønnøysundregistrene hvilken betydning deres veiledningstjeneste, som drives av Narvik-kontoret, har for mange av deres brukere.

– Informasjonsbehovet har vært større enn ellers, og mange har kjent behov for veiledning, sier gruppeleder ved Brønnøysunds Narvik-kontor, Håvard Kvernelv i ei pressemelding.

Ser et behov

Mellom 1. mars og 30. april i år, har sidevisningen på veiledningssidene på Altinn økt med 50 prosent, sammenlignet med tilsvarende periode i 2019. Spesielt ser Kvernelv at informasjonssidene om permittering har blitt lest omtrent 50 ganger mer i denne perioden, enn i 2019. De har også opplevd at flere ringer.

Brønnøysundregistrene opplyser i pressemeldinga om at de har lagt inn mye arbeid i å tilrettelegge for næringslivet.

– Besøkstallene viser at det er svært hensiktsmessig med en tverretatlig tjeneste som denne i Altinn, der små og mellomstore bedrifter kan finne informasjon om hvordan de skal forholde seg til det offentlige under de spesielle forholdene vi har hatt de siste to månedene, heter det videre i pressemeldinga.

Les også: Foreslår å kutte statlige arbeidsplasser: 15 ansatte i Narvik kan miste jobben

Foreslår å kutte arbeidsplasser

Forrige uke meldte Fremover at Brønnøysundkontorets oppgaver ved kontorer i Narvik blir foreslått flyttet ut av Brønnøysundregistrene.

KPMG Norge har på oppdrag for Nærings- og fiskeridepartementet gjort en gjennomgang av Brønnøysundregistrenes økonomiske situasjon og rutiner for økonomistyring.

Opp mot 150 av 450 årsverk i Brønnøysundregistrene bør kuttes, foreslår KPMG. Årsaken er at de tror driften kan gjøres langt mer effektiv enn i dag.

Dersom regjeringen skulle fremme forslaget i rapporten, og få flertall for dette i Stortinget, vil det bety at ansvarsområdene til Brønnøysundregistrene i Narvik legges ned.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken