Saken oppdateres.

Tre hester løpte nedover E6 ved Skjomnes i ettermiddag. Eieren skal nå ha fått kontroll på hestene, skriver politiet i Nordland i en melding.

Se video av hestene lenger ned i saken.

Fikk melding på GPS

Johnny Ellingsen var ute å kjørte da hestene dukket opp.

– Jeg tenkte først at det kanskje var noe hestetransport de hadde rømt fra, men de har nok mest sannsynlig rømt fra en gård. Jeg håper de får tak i hestene sine. Jeg regner med de som har savnet dem, de vet vel om det, sier Ellingsen.

Bilkøen var ganske kort, det var rundt 10–15 biler som kjørte videre etter hvert.

– Men det var litt skummelt for oss i bilene, hestene for jo sikksakk bortover veien. Vi så noe og sa «hva svarte er det som springer der». De hadde jo på seg refleksvester, så vi så jo dem godt.

– Det var litt overraskende å se hester, det er utrolig hva som dukker opp. Heldigvis er man jo oppmerksom på at det kan komme elger når man kjører langs veien. Jeg har varsel på GPS-radar, så jeg fikk varsel litt før om at det var dyr observert i veibanen, sier Ellingsen.

Se innsendt video:

Video: Johnny Ellingsen

Politiet sier at de jobber med saken.

– Vi driver nå å undersøke hvem som eier hestene, og vi vil dra ut til stedet så fort vi får ledige ressurser, sier vakthavende på politiets operasjonssentral i Nordland.

Politiet meldte rett før klokken 16:00 om tre hester som var på vei nedover veien ved Skjomenbrua.