Like før klokka 17 søndag fikk politiet melding om at det hadde vært en båtulykke ved Bjerkvik. Nødetatene rykket ut, og klokka 17 var både ambulanse, politi og ambulansehelikopter på stedet.

– Det er en småbåtulykke, hvor en båt har kjørt i et skjær. Tre personer er involvert, hvorav to barn og en voksen. Det ene barnet er alvorlig skadd og er på vei til sykehus med ambulansehelikopter. Det andre barnet er også skadd, men det er ukjent hvor mye. Men det er ikke like hardt skadd som det andre barnet, opplyser Mari Lillestø, operasjonsleder ved Nordland politidistrikt.

Pressekontakt ved UNN opplyser at det ene barnet ble sendt til UNN Tromsø med ambulansehelikopter, og var framme rett før klokka 18.00. Klokka 19.55 kom politiet i Nordland med en oppdatering på guttens tilstand:

– Gutten som er sendt til Tromsø, er heldigvis ikke livstruende skadet. Blir på sykehuset til observasjon fremover, skriver politiet.

Ifølge UNNs pressekontakt er gutten moderat skadd.

Les også:

Først meldte politiet at den tredje personen ombord i båten, en voksen mann, var uskadd, men meldte senere at han var sendt til sykehus, i likhet med det ene barnet. Hans skadeomfang er ukjent.

Like før klokka 19 opplyser UNN at mannen og den ene gutten som ble sendt til Narvik sykehus, kun er lettere skadd. Status på gutten som ble sendt til Tromsø, er fortsatt uavklart.

Mannen, som ifølge NTB skal være i 50-årene, er ikke far til de to barna, opplyser operasjonsleder Lillestø.

Det skal være to ti år gamle gutter som er skadd.

Politiet kjenner fortsatt ikke hendelsesforløpet, men er fortsatt på stedet og vil etterforske saken.

– Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som evt kan ha filmet båten i forkant evt når det skjedde, skriver politiet på Twitter.