Mannskapet skulle heise seg ned på havet, da det gikk galt - falt flere meter

FALT: Det går etter forholdene bra med de to ansatte som var involvert i en arbeidsulykke på ferga Malangen tirsdag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

FALT: Det går etter forholdene bra med de to ansatte som var involvert i en arbeidsulykke på ferga Malangen tirsdag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto:

Fergeselskapet iverksetter tiltak etter hendelsen på MS Malangen.

DEL

De to kollegene var i gang med det som er en standard rutineøvelse om bord på Torghatten-ferga MS Malangen. De skulle heise seg ned på havet i en såkalt MOB-båt, en hurtiggående redningsbåt som du finner om bord i de fleste ferger.

Under nedheisingen gikk det galt og baten falt flere meter ned på vannet. En av de to om bord i redningsbåten ble alvorlig skadet og er innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Den andre kom unna med mindre skader.

Det skriver Nordlys.no

– De to som var involvert har det etter forholdene bra. Vårt primære fokus har vært å følge opp de to på en god måte. Dette var et arbeid som ble gjort fra tidspunktet ulykken skjedde, sier driftssjef i Torghatten nord, Petter Sundbakk.

Iverksatt flere tiltak

Fergeselskapet tok umiddelbart Malangen ut av drift tirsdag.

– Vi har evaluert hendelsen og iverksatt tiltak. Dette handler både om å sikre Malangen og våre andre ferger, sier Sundbakk.

Øvelsen som ble gjennomført tirsdag er en standardøvelse og utføres hver uke. Øvelsen skal både sikre at utstyret er i orden, samt å gi mannskapet verdifull trening. Under øvelsen senker man ned båten på havet og tester den på vann.

Erstatningsferge satt inn

Ferga, som betjener ruta Hansnes – Vannøy – Karlsøy, er etter planen tilbake i drift onsdag kveld. I mellomtiden har MS Helgøy blitt satt inn som erstatningsferge fra Hansnes. Det har ført til mindre forsinkelser på fergeruta onsdag, medgir driftssjef Sundbakk.

– Helgøy og Malangen er ganske så forskjellig hva angår kapasitet. Vi har nok erfart en del forsinkelser onsdag, men vi har så vidt jeg vet fått unna trafikken.

Både Sjøfartsdirektoratet og Arbeidstilsynet er koblet inn i saken.

Artikkeltags