Politiet opplyser at hele 16 unge menn ble bortvist fra Tromsøs utesteder natt til lørdag, etter forsøk på å komme inn med legitimasjon som tilhører andre.

- Lånt av kompis, lånt ID, lånt av annen kamerat - det er visst det som er trenden, oppsummerer operasjonsleder Rune Nilsen fra politiets logg.

I Ofoten har natten vært stille. Politiet rykket ut til en person som gikk i veibanen på E6 Bjerkvik, og opplyste etterhvert om at helse overtok oppdraget.

Guttefenomen

 Ifølge Nilsen dreier det seg i hovedsak om unge menn født i 1998. De er 19 - men forsøker seg på steder der aldersgrensen er 20 år.

- Modus er at de låner ID av kompiser som allerede har fylt 20, sier han.

- Ingen jenter?

- Nei, i går ser det ut til å ha vært et guttefenomen.

To av de som ble fersket på byen, fikk seg i tillegg en natt i arresten, fordi de ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

Travelt

Det var de ikke alene om. Politiet i distriktet har hatt en travel natt. På Finnsnes ble to personer innbrakt for ordenforstyrrelse. En ville ikke etterkomme politiets pålegg, den andre forstyrret politiets arbeid.

I Harstad brøt det ut slagsmål på et utested med flere parter. - Uklart hendelsesforløp, sendt hver sin veg, opplyser politiet.

I Tromsø ble to personer anmeldt for bruk av narkotika, da de påtraff politiet synlig ruset i sentrum.

I tillegg ble to kvinner, og én mann  - alle i 20-årene - innsatt i drukkenskapsarrest, fordi de ikke klarte å ta vare på seg selv.