Hovedredningssentralen ba om hjelp til å finne ut hva dette er. Nå har de fått svar

RART: Denne underlige tingen fikk HRS til å undre. De ba internett om hjelp, og fikk svar.

RART: Denne underlige tingen fikk HRS til å undre. De ba internett om hjelp, og fikk svar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det lille store mysteriet i Indre Troms er løst.

DEL

Nordlys: Mange har grublet over hva gjenstanden som ble funnet i Indre Troms tidligere denne uken er for noe. Objektet ble funnet i området mellom Dividalen og Rostadalen onsdag ettermiddag, og som Nordlys tidligere har omtalt, ba Hovedredningssentralen i Nord-Norge om publikums hjelp til å få klarhet i hva slags gjenstand som var funnet.

Viltsperre, signalspeil, gjensatt bilbatteri, varseltrekant. Forklaringene har vært mange og sprikende. Men nå er mysteriet oppklart.

Fugleskremsel

Hovedredningssentralen ber om hjelp til å finne ut hva dette er. Her er noen av forslagene 

Redningsleder på Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Frode Iversen, forteller til Nordlys at de har fått flere tips om at gjenstanden på bildet brukes til å holde fugler borte fra husdyr og avlinger.

De tre sidene på pyramiden til høyre på bildet reflekterer lys i forskjellige farger og pyramiden roterer rundt sin eget akse, drevet av et bilbatteri.

- Akkurat slik den står på bildet ser den ikke ut som den kan rotere, men det er fordi bærehåndtaket på batteriet står opp, forteller Iversen.

Gjenstanden er etter alle solemerker produsert av det britiske selskapet Peaceful Pyramid. På sine hjemmesider reklamerer de for at fugleskremselet er stillegående, vedlikeholdsfritt og kan være i drift i inntil 13 uker på et vanlig bilbatteri.

Turist-magnet?

Hovedredningssentralen har, i likhet med Nordlys, fått inn en lang rekke forskjellige forslag. Noen mer seriøse enn andre.

- Blant annet har noen foreslått at vi skulle høre med NRK om det var noe de hadde brukt da de var i området. Det hadde NRK sjekket. En mente det kunne være satt ut av noen som ønsket Hessdal-turisme til Troms og en sier «ET phone home», sier Iversen.

Hessdalen i Trøndelag er viden kjent for et merkelig lysfenomen som har gitt stedet tilnavnet UFO-bygda.

- Vi må jo gi kreditt til publikum for å ha kommet opp med gode kreative forslag, sier Iversen.

Hovedredningsentralen ber om hjelp etter underlig funn 

Artikkeltags