Til slutt fikk grunneier Kåre nok, og tok saken i egne hender

BOM STOPP: Grunneieren satte opp denne sperringen etter at han oppdaget forsøpling på eiendommen i Kildalen i Nordreisa.

BOM STOPP: Grunneieren satte opp denne sperringen etter at han oppdaget forsøpling på eiendommen i Kildalen i Nordreisa. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Grunneieren så seg lei forsøpling, og sperret veien for turgåerne.

DEL

Nord-Norge  (Avisa Nordland) En stor stein med påskriften «Kåre» og et mobilnummer spraymalt i rødt har i en måneds tid sperret en grusvei i Kildalen i Nordreisa. Veien er adkomstvei for en av rutene til den populære fjelltoppen Storsteet.

Daglig leder i Nord-Troms friluftsråd, Hugo Tingvold, sier de ikke har hatt lignende konflikter med grunneierne langs noen av de 93 andre toppturene friluftsrådet promoterer i Nordreisa, Kvænangen, Skjervøy og Kåfjord.

– Vi har anbefalt at folk velger en annen rute opp til Storsteet. Men de velger jo selv hvor de vil gå. Vi tar gjerne en dialog med grunneieren for å finne ut hva vi kan gjøre. Vi ønsker jo ikke konflikter med grunneiere, sier Tingvold.

– Vil ikke stoppe turgåere

Grunneier Kåre Nørgård sier han fikk sperret veien for en måneds tid siden, etter at han oppdaget at det lå matemballasje strødd på eiendommen.

– Jeg har ikke noe imot turgåere, jeg vil bare ikke at de skal kaste søppel, sier Nørgård.

Han har ikke vært på eiendommen etter sperringen ble satt opp, og vet derfor ikke om steinen har fått bukt på søppelproblemet.

– Jeg stengte ikke veien for at de skulle slutte å gå. Jeg kan ikke stoppe dem, og ikke har jeg planer om å gjøre det heller, sier han.

Toleranse

Tingvold er enig i at grunneiere har lov til å nekte bilkjøring på egen eiendom.

– Så håper vi at grunneiere er tolerante og har forståelse for at folk kommer langveisfra for å gå på tur, sier Tingvold.

Tingvold sier det kanskje kan bli aktuelt å innkalle til folkemøte med blant annet grunneierne før de spikrer neste års toppturer.

Storsteet ruver majestetisk over Storslett, 1024 meter over havet. Fjellet er et populært mål for turgåere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken