(Nordlys)

Politiet rykket søndag ettermiddag ut til Holt i Tromsø etter melding om en drone i lufta like ved den sørlige innflygingen til flyplassen. Et fly ble omdirigert til å foreta innflyging fra nord før det ble konstatert at dronen hadde landet.

Det ble etter hvert klart at droneflyveren var en landskapsarkitekt. Droneflyvingen foregikk i forbindelse med filming av et arrangement på Holt.

Følges opp

- Vi har sørget for at droneflyvingen opphører, og det følges videre opp av politiet, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Karl Erik Thomassen, til Nordlys.

Området hvor flyvingen foregikk ligger omlag to kilometer fra den sørlige rullebaneterskelen på flyplassen.

Politiet fikk melding om dronen klokken 13.45. Da patruljen kom frem til stedet hadde flyveren avsluttet.

Det var forbipasserende som observerte dronen og meldte fra til politiet.

Alvorlig

Driftssjef på Tromsø lufthavn Svein-Idar Henriksen, ser alvorlig på hendelsen og vil anmelde droneflygeren til politiet.

Da meldingen om dronen kom inn, var et fly på innflyging fra sør, om lag åtte kilometer sør for flyplassen.

- De hadde kontroll på dronen, og den lå såpass lavt at de valgte å fullføre innflygingen, sier Henriksen.

Lufthavnen valgte å omdirigere trafikken inntil videre og neste fly landet fra nord. Henriksen forteller at det fra tid til annen er noen som flyr drone innenfor forbudsområdet rundt flyplassen.

- Denne gangen fikk det ikke store konsekvenser for oss, men droner er alvorlig, og hadde vi ikke fått kontroll på dronen måtte vi stoppet trafikken og lagt den i holding (sirkling over flyplassen), sier Henriksen.