Her slår de til mot luksusbutikken i Tromsø sentrum

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet offentliggjør overvåkingsvideo i håp om å identifisere personene som rundstjal Urmaker Jørgensen natt til onsdag.

DEL

Natt til onsdag var det innbrudd hos Urmaker Jørgensen i Tromsø sentrum. Det skal ha vært tre gjerningsmenn som kom seg inn i butikken ved å bruke slegge.

Om lag ett minutt etter at vindusruten ga etter og alarmen gikk hos Urmaker Jørgensen, var vekterne fra Trygg Vakt på plass. Da var de tre gjerningspersonene forduftet med verdier til minst flere hundre tusen kroner.

Det skriver Nordlys.no

Foreløpig står politiet uten mistenkte i saken, men onsdag ettermiddag offentliggjorde de overvåkingsvideo fra urmakeren i et håp om å finne ut hvem de skyldige er.

Videoen viser hvordan tre maskerte menn tar seg inn i lokalet. Utstyrt med slegge og hammer ødelegger de flere montere og fyller en søppelsekk med dyre luksusklokker.

«Interessante» tips

- Vi har fått tips fra publikum, men oppfordrer ennå folk til å ta kontakt dersom de har informasjon, sier Daniel Norrie, politioverbetjent i Troms politidistrikt.

Han forteller at de allerede har fått tips han karakteriserer som interessante, uten at han ønsker å gå nærmere inn på innholdet i disse tipsene - annet enn at det er noe politiet jobber videre med.

- Hvor god tro har du på at saken lar seg oppklare?

- Det er det for tidlig å si noe om, svarer Norrie.

Saken fortsetter under bildet.

SPORSIKRING: En krimtekniker fra politiet jobber på åstedet onsdag ettermiddag.

SPORSIKRING: En krimtekniker fra politiet jobber på åstedet onsdag ettermiddag. Foto:

Luksusklokker til 60.000

Det er imidlertid ikke kun fra Urmaker Jørgensen at politiet jobber med å sikre spor. De har også henvendt seg til en rekke steder i Tromsø sentrum som har kamera for å få hentet ut bilder.

- Vi jobber med å sikre diverse kameraovervåking og digitale spor. Vi går vidt ut og det dreier seg om flere steder, men jeg har foreløpig ikke helt oversikt over hva vi har klart å sikre oss, sier Norrie.

Klokkene som ble stjålet er i hovedsak av merkene Breitling og Rolex, der hver enkelt klokke kan ha en startpris på så mye som 60.000 kroner. Foreløpig har ikke politiet fullstendig oversikt over verdiene, men det er på det rene at det dreier seg om flere hundre tusen kroner - kanskje mer.

- Det er det for tidlig å si noe om, men det er store verdier, sier Norrie.

Krimteknikere på plass

Det var i 04-tiden natt til onsdag at minst tre personer slo til mot Urmaker Jørgensen ved å ta seg inn via en pansret rute til venstre for inngangsdøren i Sjøgata i Tromsø sentrum. Hele vinduet virker å være trykket inn med karmen. Deretter brukte de en slegge for å sikre seg nedlåste luksusklokker.

Jakter gjerningspersoner etter sleggebrekk - ber om publikums hjelp 

Onsdag ettermiddag lå ennå sleggen på gulvet i lokalet, synlig fra gaten utenfor. Utenfor holdt politiets sperrebånd skuelystne på avstand mens minst to krimteknikere i hvite, heldekkende plastdrakter jobbet med sporsikring på åstedet.

- Godt planlagt

Politiet, vektere og innehaver Beathe Olsen er av den oppfatning at innbruddet var målrettet og «profesjonelt» utført.

- I politiets øyne virker det som det var godt planlagt, kommenterer Norrie.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet har oversikt over hvordan tyvene kom seg til og forlot stedet. Politiet utelukker ikke at innbruddslaget allerede kan ha forlatt Tromsø.

- Vi holder alle muligheter åpne og går derfor bredt ut i etterforskningen, sier Norrie.

Politiet har opprettet en egen tipstelefon i saken. Dersom du har tips kan du ringe 77 79 76 22.

Artikkeltags