Truls Torblå vokste opp på Stangnes i Harstad og gikk fra Medkila til HIL. Torsdag møter Torblå flere kjenninger i den Fremover-sendte 1.-rundekampen i NM på stadion i Narvik.

Mjølner-HIL torsdag kan du se direkte på Fremover.

Kjenner flere

– Jeg har spilt sammen med flere på HIL, også i Mjølner, sier han og nevner Thomas Windstad og Knut-Jørgen Evensen.

Nå er begge disse sentrale brikker i et HIL-lag som har feid motstanderne av banen så langt i seriesesongen 2023. Men ikke i allnorsk fotball. HIL spiller i lokal kretsserie – 4.-divisjon. Det betyr lite når det dreier seg om avansement i NM.

– Kampene mot HIL er spesielle. Jeg tror det blir en tøff kamp, men toppnivået vårt skal være høyere enn HIL sitt, sier han og legger til at han tror det reiser folk fra Harstad for å se kampen.

En av disse kjenner Truls godt.

– Pappa har sagt han kommer, sier tobarnsfaren.

Torblå selv er tilbake i form etter en liten pause på senvinteren. Etter 1-4-tapet hjemme for Nordstrand og åtte baklengs på to kamper, så var det veldig greit å holde nullen i 2-0-seieren i Hammerfest. Der hadde keeper for dagen, Joakim Evjen, en nokså rolig dag i mål.

– Det var en viktig seier, sier Torblå som selv bidro til at det var ganske så tett bak.

Saken fortsetter under bildet

På gang

Tett bak bør det være mot HIL torsdag. Trener Jan Tore Bakli sier at noe er på gang i laget. Det har han sett av flere på trening.

– Vi er på vei mot bedre form. Spillere tar steg, sier han og nevner blant annet Vetle Hanssen.

Bakli får en spiller tilbake fra troppen mot Hammerfest. Bradley Kouadio kan spille cupmatchen før han soner sin siste mot Skånland mandag etter utvisning tidligere i sesongen. Ut går Simon Evjen, som er opptatt med eksamen i Levanger. Han er heldigvis tilbake til mandagens Hålogalanderby i Norsk tippingliga mot Skånland, også det på stadion.

Marcus Horrigmoe Johnsen er på vei tilbake – og kan fort være på benken mot HIL, og/eller Skånland mandag.

– Han nærmer seg, gleder Bakli seg over.

Tett program

Tobias Mikalsen er ikke tilgjengelig ei tid, ellers skal troppen være fit for fight.

Vinner Mjølner torsdag blir det ei hektisk tid i vente.

– Det blir fire kamper på ni dager, med ny cuprunde allerede 1. juni, sier Bakli.

Saken fortsetter under bildet

Det betyr kamper torsdag 25. mai, Skånland i serien mandag 29. mai, ny cupkamp torsdag 1. juni og bortekamp mot Skeid i Norsk tippingligaen 3. juni.

Dette er torsdagens kamper i NM: Råde-Vålerenga, Fu/Vo-Sarpsborg 08, Drammens BK-Mjøndalen, Staal Jørpeland-Haugesund, Brodd-Vidar, Djerv 1919-Sandnes Ulf, Fyllingsdalen-Sotra, Nardo-Byåsen, Mosjøen-Bodø/Glimt og Mjølner-HIL.