Gå til sidens hovedinnhold

Folk i Evenes er mest givervillige i hele fylket: – I år er det dyrisk artig

Artikkelen er over 3 år gammel

Evenes kommune er best i Nordland og fjerde beste i Norge når det kommer til snitt per innbygger på bidrag til TV-aksjonen.

– I år er det dyrisk artig. Vi har hatt en skikkelig pangstart på aksjonen, sier Sisilja Viksund, ordfører i Evenes kommune.

Tirsdag 9. oktober tok Evenes kommune en ringerunde til næringslivet i kommunen og ba om bidrag til TV-aksjonen.

– Vi var et panel som satt på rådhuset og ringte rundt 40 bedrifter. Mange stilte opp og støttet aksjonen, og det har gjort at vi har fått inn om lag 30.000 kroner fra næringslivet, forteller en glad ordfører.

Til sammen har Evenes kommune samlet inn 58.856 kroner lørdag klokken 15.20. Det er 42,43 kroner per innbygger i kommunen, noe som utgjør 39,92 kroner over landsgjennomsnittet som er på 2,51 kroner.

Les også

– Dette handler om menneskene vi ikke vil se. De som vi ofte bare kaster et skrått blikk til og skulle ønske ikke var der

Les også:

Har et mål

Parallelt med ringerunden var det skoleløp på Liland skole for andre år på rad. Alle elevene var med å springe og de hadde skaffet sponsorer i forkant av løpet.

– De gjorde en kjempeinnsats. Det tikket inn bidrag hele tiden, sier en stolt ordfører og legger til:

– I etterkant av både løpet og ringerunden har vi fått inn flere bidrag fra næringslivet og via spleisesiden spleis.no.

Ordføreren og kommunen har satt seg et mål om å være blant topp fem i Norge på innsamlingslisten i år.

– Holder vi løpet slik det har vært det siste døgnet tror jeg absolutt vi kan klare målet. Vi ligger allerede som fjerde beste i Norge, og er nært å klatre opp på tredjeplass, sier Sisilja Viksund.

Liland skole har lørdag klokken 15.20 samlet inn 15.256 kroner.

Liv og røre

Og kommunen gjør det de kan for å samle inn mest mulig til TV-aksjonen.

– Det er mulig flere ting blir å skje til uken, men det er ikke landet helt. Men flere har tatt kontakt fordi de ønsker å bidra, så vi får se hva som skjer. Til helgen blir det i hvert fall liv og røre. På lørdag skal vi ha kafé i Bårstua til inntekt for TV-aksjonen og på søndag er selve dagen. Da skal banken som alltid bistå med tellekorps og lokaler. De støtter selvsagt med penger også, forteller ordføreren.

– Saken i år er en god sak og jobben Kirkens Bymisjon gjør er viktig, så det er en lett sak å støtte, sier Sisilja Viksund.

Kommentarer til denne saken