– Dette handler om menneskene vi ikke vil se. De som vi ofte bare kaster et skrått blikk til og skulle ønske ikke var der

MINDRE ALENE SAMMEN: Det er slagordet for årets TV-aksjon som går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Prost Marta Botne og varaordfører Geir-Ketil Hansen håper så mange som mulig gir et bidrag.

MINDRE ALENE SAMMEN: Det er slagordet for årets TV-aksjon som går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Prost Marta Botne og varaordfører Geir-Ketil Hansen håper så mange som mulig gir et bidrag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 21. oktober går TV-aksjonen av stabelen. I år går innsamlingen til Kirkens Bymisjon.

DEL

TV-AKSJONEN:– Kirkens Bymisjon gjør en god del av arbeidet ingen andre gjør. Dette handler om menneskene vi ikke vil se. De som vi ofte bare kaster et skrått blikk til og skulle ønske ikke var der. Bymisjonen ser de som faller mellom alle stoler og klarer å bygge engasjement, så det er utrolig fint at de får pengene i år, sier prost i Ofoten, Marta Botne.

Årets aksjon blir lik som de forrige årene og det blir samme opplegg som tidligere i kommunen. Det samme apparatet som organiserte TV-aksjonen i fjor settes i sving i år også.

Penger til Narvik

Marta Botne har vært i dialog med Kirkens Bymisjon i Bodø i kjølvannet av aksjonen og de er interessert i å få etablert nye virksomheter i Nordland.

– Jeg tenker at Narvik er et veldig aktuelt sted å gjøre det. Da er vi helt avhengig av å bygge allianser på kryss og tvers for å få det til både økonomisk og politisk, slik at man vet at man har flere instanser i ryggen. Jeg vil derfor gjerne ha innspill fra folk, og gjerne de politiske miljøene for å finne ut av hva som er det største behovet. Vi kan ikke satse på alt på en gang, forklarer prosten.

– Prosjektet vil ikke være oppe å gå med en gang, men årets aksjon gir en mulighet til å realisere det vi i fellesskap finner ut at vi vil satse på i kommunen, legger hun til.

Marta Botne understreker at det ikke er Den Norske Kirkes arbeid, men at det er organisasjonen Kirkens Bymisjon som står bak arbeidet.

– Derfor kan alle som ønsker å bidra gjøre dette uavhengig av livssyn.

Ønsker flere bøssebærere

Varaordfører og leder for komiteen for TV-aksjonen i Narvik, Geir-Ketil Hansen, oppfordrer alle til å melde seg som bøssebærere.

– I fjor hadde vi ikke 100 prosent dekning, så vi har behov for så mange som mulig i år. Vi ønsker å få dekket alle bydelene og bygdene slik at alle husstander får besøk av bøssebærere, sier Geir-Ketil Hansen.

For tiden mobiliserer komiteen bøssebærere, og neste onsdag skal tidligere ordførere, folk i komiteen og andre aktive mennesker i kommunen ha en ringe runde til næringslivet i kommunen.

– Vi skal prøve å samle inn penger fra næringslivet, og hvis de er like gavmilde som de har vært tidligere år blir det en suksess. De har alltid vært en god bidragsyter, sier varaordføreren.

Tidligere år har forskjellige bedrifter gitt mellom 10.000-30.000 kroner hver til TV-aksjonen.

– Sjeldent godt formål

Formålet i år går altså til Kirkens Bymisjon deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, noe varaordføreren synes er flott.

– Jeg vil si at det er et sjeldent godt formål. Kommunen klarer ikke løse alle problemene selv, så det er utrolig viktig at vi har organisasjoner som gjør en slik jobb. Derfor er det veldig flott at vi allerede har organisasjoner som gjør en god jobb på området, sier Geir-Ketil Hansen.

De som ønsker å være bøssebærer kan registrere seg på blimed.no eller kontakte kommunen eller Geir-Ketil Hansen.

Artikkeltags