450 deltok i skolejoggen og har løpt inn over 45.000 kroner. Men de håper på enda mer...

Her er noen av elevene som var med å jogge inn penger til TV-aksjonen på Ankenes skole.

Her er noen av elevene som var med å jogge inn penger til TV-aksjonen på Ankenes skole. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I forbindelse med TV-aksjonen arrangerte valgfaget produksjon av varer og tjenester på ungdomsskolen skolejobb på Ankenesbanen.

DEL

TV-aksjonen:Arrangementet var torsdag 19. oktober.

– Til tross for hustrig regnvær deltok ca. 450 elever fra 1. til 10. trinn ved Ankenes skole med haugevis av iver og glede for å bidra til innsamlingsaksjonen, forteller Torill G. Frantzen.

Fikk sponsorer

Hun forteller at arrangørene hadde benyttet seg av UNICEFs opplegg «Blimed», hvor elevene blir sponset av mor, far, søsken, annen familie, familiens kjæledyr, naboen eller en bedrift. Elevene blir sponset med et beløp ut fra hvor mange runder de løper.

Valgfagsgruppen har planlagt og forberedt skolejobben helt siden skolestart i høst.

– De har bakt boller, laget informasjonsskriv, produsert løpskort, laget tidsplaner og jobbet iherdig slik at alle elevene skulle kunne delta. De har vært i kontakt med forskjellige bedrifter for å få sponset noe til deltakerne, forteller Frantzen.

De takker alle som var med å bidro.

Saken fortsetter under bildet:

Her er er gjengen som har valgfag produksjon, varer og tjenester på ungdomsskolen på Ankenes sammen med hjelpere. Det var de som planla og gjennomførte skolejoggen. 450 elever deltok og det har til nå kommet inn nesten 45.000 kroner til innsamlingsaksjonen til UNICEF.

Her er er gjengen som har valgfag produksjon, varer og tjenester på ungdomsskolen på Ankenes sammen med hjelpere. Det var de som planla og gjennomførte skolejoggen. 450 elever deltok og det har til nå kommet inn nesten 45.000 kroner til innsamlingsaksjonen til UNICEF. Foto:

– Som ansvarlige for dette løpet har elevene vist enormt pågangsmot og jobbet hardt for at alt skulle gå i havn. Under selve løpedagen ble alle deltakerne ledet gjennom løpet og motivert på en fabelaktig måte av valgfag-elevene fra ungdomsskolen. Alle som deltok var fornøyde og blide etter endt løp, forteller hun.

45.000 kroner så langt

Pengene blir vipset inn i etterkant av skolejoggen. Søndag var det registrert nesten 45.000 kroner fra spleiselaget ved Ankenes skole.

– Det er helg fantastisk. Vi oppfordrer alle som kan til å gi et lite bidrag. Alle monner dra, sier Frantzen.

Mange lovord

Hun sier arrangørene fortjener all honnør for vel gjennomført skolejobb.

– Takket være alle de flotte elevene som gasset på mange, mange runder får UNICEF et godt bidrag i deres arbeid for barn som er rammet av krig og konflikt. Det er allerede høstet mange lovord fra både elever og lærer ved skolen, de var godt fornøyd. Flere uttalte at slike tilstelninger er man gjerne med på i fremtiden. Dette ble en suksess, sier Frantzen.

Lignende arrangement er gjennomført i hele landet. Frantzen synes det er en flott kombinasjon å kunne hjelpe noen som trenger det, og samtidig være sosial og utfordre elevene til en stor dose fysisk aktivitet.

– Dette fører igjen til en god følelse hos elevene, både ved å mestre og bidra.

Artikkeltags