TV2 mister EM og VM: – En æra er over

Marit Røsberg Jacobsen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Marit Røsberg Jacobsen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

TV2s håndballansikt Harald Bredeli er trist etter at arbeidsgiveren hans tapte kampen om rettigheter for VM og EM til 2025 og 2026.

DEL

Kanalen står nå uten internasjonale rettigheter etter at NENT Group sikret seg disse til både EM og VM i lang tid framover.

– Dette er trist for TV2. Håndballmesterskapene har vært en del av kanalens DNA, og nå er en æra over, sier Bredeli til NTB.

– Jeg ser på terminlistene og finner ingen omkamp, så det er bare å gratulere kollegene i TV3/Viasat med en fantastisk rettighet. De er dyktige, så seerne er godt ivaretatt. Selv gyver jeg løs på kveldens VM-kval med håndballgutta.

– Livet er ikke over, bare håndballivet slik vi kjenner det. Og for TV2 sin del blir det jo et vanvittig liv med all fotballen framover, sier Bredeli.

Håndball-VM blir sendt på Viasat og Viaplay fram til 2025, mens NENT Group også har sikret seg EM-rettighetene fram til 2026.

Norges kamper vil bli sendt på TV3, mens andre kamper vil bli sendt på de øvrige Viaplay-plattformene.

– Dette er fantastiske nyheter for hele NENT Group, og ikke minst for alle håndballgale nordmenn. Håndball står utrolig sterkt blant publikum her til lands, og vi slo våre egne seerrekorder flere ganger under Håndball-EM i 2016. Vi gleder oss stort over å kunne tilby ikke bare håndball-EM, men nå også håndball-VM i mange år fremover på våre plattformer. Vi har god erfaring med å ivareta håndballrettigheter, og kan love publikum et fantastisk sportsprodukt fremover, sier Morten Aass, administrerende direktør i NENT Group Norge.

NENT Group har i tillegg forlenget rettighetene for Champions League, European Handball League og EHF-cup.

Viasat-kommentator Daniel Høglund skriver på Twitterat han sjelden har våknet med et større smil om munn etter at det ble kjent at de har sikret seg rettighetene.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken