Får 100.000 til samisk ungdomskonferanse: Skal styrke bevisstheten rundt seksualitet

Arran

Arran

Artikkelen er over 1 år gammel

Árran lulesamisk senter får 100 000 kroner til gjennomføring av en samisk ungdomskonferanse.

DEL

Tysfjordsaken: I etterkant av Tysfjordsaken, der det ble avdekket et stort antall seksuelle overgrep i Tysfjord, ønsker DSJ som er en samisk ungdomsorganisasjon, å åpne for dialog om seksualitet og seksuelle overgrep. Målgruppen er ungdom og unge voksne.

– Vi ønsker at prosjektet skal styrke bevisstheten rundt seksualitet. I tillegg bidrar prosjektet til økt stolthet over egen samisk identitet, økt selvtillit og selvfølelse, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes (SV) i en pressemelding.

DSJ ønsker å ha hovedfokus på en samisk ungdomskonferanse etter VGs reportasje «Den mørke hemmeligheten» i 2016, som fortalte om seksuelle overgrepet i Tysfjord. Det satte på mange måter Tysfjord-samfunnet i sjokk og krise.

– DSJ anser det som viktig, som en av de største samiske organisasjonene i Tysfjord og en organisasjon for barn og unge, å være med og bidra. Jeg tror en ungdomskonferanse, med fokus på seksuelle overgrep, kan være en bra møteplass for dette temaet, utdyper Refsnes.

Árran ønsker å arrangere konferansen i samarbeid med Doajmmasiebrre (DSJ). Konferansen er en del av tillitsbyggingen som skjer i Tysfjord.

– Prosjektet er et viktig tiltak å gjennomføre i etterkant av «Tysfjord-saken». Tiltaket passer fint inn i samarbeidsavtalen mellom Nordland fylkeskommune og Sametinget, sier Refsnes.

Artikkeltags