Gå til sidens hovedinnhold

Da flypassasjeren åpnet bagasjen sin, var dronen byttet ut med colabokser...

Artikkelen er over 3 år gammel

Tryg Forsikring får stadig flere meldinger om kunder som blir frastjålet verdier for mange tusen kroner fra bagasjen.

Tyven er de som skal ta seg av kofferten din, advarer de i en pressemelding.

– Senest denne uken fikk vi skademelding fra en person som hadde blitt utsatt for tyveri. Han hadde pakket dronen sin i bagasjen, men da han skulle bruke den, var den borte. I stedet fant han noen colaflasker og papir i bagen der dronen hadde vært, sier Roy Strøm Vetaas, skadekonsulent i Tryg Forsikring.

Dekkes ikke

Her kunne ikke reiseforsikringen hjelpe. Det er nemlig ditt eget ansvar hva du putter i bagasjen, og verdisaker skal i håndbagasjen.

– Ingen verdisaker skal i kofferten eller bagen. Vi vet at det finnes utro tjenere der ute, og får ofte meldinger om stjålet gods. Det er rett og slett noen som forsyner seg av bagasjen, etter at du har levert den fra deg i god tro, sier Vetaas ifølge pressemeldingen.

Dyr bagasje

Han legger til at stadig flere reiser med dyre gjenstander i bagasjen.

– Det kan være droner, kamera, nettbrett, mobiltelefoner, PC-er og annet elektronisk utstyr, men det kan også være arvegods, krystall, eller andre ting som kanskje laget av skjørt materiale. Også dette må du passe på og legge i håndbagasjen.

Og avslutter med enda et eksempel:

– Det er ikke lenge siden vi fikk en melding fra en fortvilet kvinne som hadde blitt frastjålet smykker til en verdi av 20.000 kroner. Det er klart det svir, ikke bare økonomisk. For mange er affeksjonsverdien kanskje enda større enn den tapte summen.

Kommentarer til denne saken