Gå til sidens hovedinnhold

Bodø-politiet jaktet stjålet bil med hund og passasjer

Artikkelen er over 3 år gammel

Bileieren skulle bare inn et kort ærend, og lot bilen stå på tomgang etter å ha stoppet på Shell-stasjonen på Mørkved i Bodø.

Det skriver Avisa Nordland.

– Igjen i bilen var en kvinnelig passasjer som ikke kom seg hjem ved egen hjelp. Og en hund, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Nordland politidistrikt.

Det var bileier selv som meldte fra til politiet, etter at han fem minutter senere kom ut og fant at bilen var forsvunnet.

Politiet meldte om hendelsen like før klokken halv fem natt til torsdag. Da hadde bilen kommet til rette.

– Vi var ute med det vi hadde tilgjengelig, men det var eier selv som fant den på en adresse på Mørkved, forklarer Nilsson.

Både hunden og kvinnen var i god behold. De ble ifølge operasjonslederen funnet om ikke i bilen, så i umiddelbar nærhet av den.

– Etter en del arbeid, og ved hjelp av opptak fra bensinstasjonens overvåkningskamera, identifiserte vi en annen kvinne som ble pågrepet og tatt med til legevakten, mistenkt for å ha tatt bilen og kjørt i alkoholpåvirket tilstand, opplyser Nilsson.

Både bileier, passasjer og den mistenkte er i 20-årene.

– Dette kunne gått atskillig verre?

– Det vil jeg ikke spekulere i, men vi så for oss mange scenarioer da meldingen kom. Heldigvis endte det godt. Moralen er, og det kan vi ikke få sagt ofte nok; ikke la bilen stå på tomgang, sier Nilsson.

Kommentarer til denne saken