79-år gamle Ralph tok doktorgrad på UiT Narvik i dag

Ralph Høibakk på UiT i Narvik med veilederne til doktorgradsavhandlingen. Fra venstre: Professor Lars-Erik Persson, professor Dag Lukkassen, Ralph Høibakk og professor Annette Meidell.

Ralph Høibakk på UiT i Narvik med veilederne til doktorgradsavhandlingen. Fra venstre: Professor Lars-Erik Persson, professor Dag Lukkassen, Ralph Høibakk og professor Annette Meidell. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ralph Høibakk (79) forsvarte sin avhandling graden PhD i anvendt matematikk og beregningsorienterte ingeniøranvendelser ved UiT Campus Narvik fredag.

Det skriver UiT Campus Narvik på sine hjemmesider.

- Ja, hvorfor doktorgrad? Du kan gjerne si at jeg har som prosjekt å prøve og bremse forfallet. Det er jo en gang slik at man reduseres fysisk og psykisk med alderen. Da er det greit å sette seg mål; jobbe for å holde både sinn og kropp i gang. Og så er det jo en gammel drøm! Matematikk var mitt beste fag på skolen og matematikken kan være vakker, sier han i en pressemelding på UiTs sider.

Høibakk har siden 2001 vært knyttet til da Høgskolen i Narvik, som professor 2, og har forelest om Innovasjon og Entreprenørskap.

Tittelen på Høibakks avhandling var «Solutions to some problems related to Diophantine equations, power means and homogenization theory».

Ralph Høibakk er kjent fra databransjen, og som fjellklatrer etter å ha deltatt på ekspedisjoner i Afrika, Alaska og Himalaya. Han har besteget flere fjell sammen med både Arne Næss og Arne Næss jr.

Artikkeltags