– Vi stenger egentlig påmeldingen søndag 14.10, så det er veldig kort frist. Men vi skal få den utvidet til onsdag 17.10 så har vi et par dager ekstra, sier Lasse Olavsen Øien, leder for Næringslivsdagen.

Det er ingeniørstudentene ved UiT Narvik som arrangerer Næringslivsdaen 2018 som går av stabelen 24. oktober.

Viktig dag

Næringslivsdagen er en arena hvor studenter og bedrifter får muligheten til å møtes.

– Viktigheten med at bedrifter melder seg på Næringslivet er studentene på den ene siden, som får mulighet å møte næringslivet, lære om forskjellige bedrifter som igjen kan hjelpe dem å finne «sin vei». På den andre siden ønsker vi at studentene skal finne noe som interesserer dem og at de får inspirasjon til å jobbe mot noe, forklarer Lasse Olavsen Øien og legger til:

– Jeg mener næringslivet er ekstremt viktig for å holde studentene interesserte i utdanningen sin. Hvis studentene ikke har noe å se frem til, eller ser muligheter med retningen de går, er det stor sannsynlighet for at de vil falle fra.

Også bedriftene skal få noe igjen fra Næringslivsdagen.

– For bedriftenes del får de muligheten til å være synlig overfor studentene på campus, drive rekruttering og kan forme studentene i den retningen de vil. Bedrifter får også mulighet til å legge frem utfordringer de har i sin bedrift som bachelor eller master oppgaver til studentene. De viser også at de bryr seg om morgendagens arbeidstakere, sier lederen.

Saken fortsetter under bildet.

 

Opp og ned

I 2004 hadde Næringslivsdagen opp mot 80 bedrifter som var påmeldt, mens de hittil i år har 33 bedrifter. Men selv om det er en nedgang fra 2004, så er det en oppgang fra 2016 da de var rundt 26 bedrifter.

– Det er tydelig at påmeldingen følger industrien i landet når vi ser på tallene, men det er gledelig at vi har en oppgang igjen, sier Lasse Olavsen Øien.

Antallet studenter som blir å møte opp er betydelig større enn antallet bedrifter.

– Vi har et anslag på rundt 500 studenter blir å møte opp i år, sier lederen.

Les også: Ansatte har fått egen Kina-telefon

Les også: Forte Narvik og UiT kjøper alle Norut Narvik-aksjene