Tvillingene tok mastergrad med toppkarakterer samtidig. Og nå har de begge fått jobb på UiT Narvik.

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

- Jeg jobbet er par år i barnehage etter videregående, men hadde en kameraet som studerte satelitteknologi her på skola. Jeg syntes det hørtes interessant ut og tenkte hvorfor ikke prøve, sier Annette Fossli Brustad til UiT Narviks egne hjemmesider.

Tvillingsøstren Tanita Fossli Brustads start var ikke langt unna.

- Ut over det grunnleggende kunne jeg nesten ingenting om data, men jeg var nysgjerrig på dette med programmering, så derfor endte jeg her, sier Tanita på UiTs egne hjemmesider.

Nå har Tanita en bachelor i datateknikk og master i computer science, og har startet doktorgradsarbeid. Annette har en bachelor i satelitteknologi, og master i satellite engineering, og har fast jobb som universitetslektor ved UiT Narvik.

De har fortalt si historie på hjemmesiden til UiT Narvik, tidligere Høgskolen i Narvik (HiN), for å promotere fakultetet for ingeniørvitenskap og teknologi.

"Spekket med ingenirølinje - og med et ønske om at flere jenter velger det som kanskje har blitt sett på som tungt og kjedelig; realfag", skriver UiT Narvik på sine sider.

Tvillingene har også en teori om hvorfor mange jenter velger bort realfagsstudier på høyere utdanning.

- Kanskje er jenter mer egnstelige for å begi seg ut på noe de ikk ehelt tror de vil lykkes med i utdanningssammenheng? At vi er redd for ikke å lykkes på første forsøk? Det burde ikke være noen grunn til det. For å si det veldig enkelt, det er lov å gjøre feil. Det er lov å få dårlige karakterer i et fag. Du får sjansen til å rette det opp igjen, sier de på UiTs sider.

Les hele historien deres på UiTs egne sider her.

Artikkeltags