– Jeg prøver å fange øyeblikk

Artikkelen er over 4 år gammel

Alexander Øksenberg begynte i jobben som strategisk medierådgiver i Fremover 1. september i år. Han flyttet tilbake til hjembyen Narvik sommeren for to år siden.

DEL

Før det bodde han på Østlandet, med arbeidssted i Bergen. Han var med på å starte det prisvinnende TV-designbyrået Gosu AS, et selskap som senere skiftet navn til Sixty AS. Sixty er ansett som et verdensledende techselskap i krysningspunktet TV-design, web og applikasjoner.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

– I jobben som strategidirektør og partner i Sixty var det min jobb å åpne dører til nye markeder, og vi hadde hele verden som satsningsområde. Det betød utstrakt reisevirksomhet og jeg fikk mulighet til å jobbe med TV-kanaler og telekom-selskaper over hele Europa, Midt-Østen og i Asia. Jeg har reist veldig mye, også privat. Og jeg har alltid brukt foto til å dokumentere opplevelser, spennende personer og de stedene jeg har besøkt, forteller Alexander Øksenberg.

– Vi var flere i Sixty som reiste mye i jobben, og vi hadde en internpolitikk at vi skulle kunne unne oss litt ekstra når vi var ute på oppdrag. En viktig del av dette var å oppsøke spennende spisesteder. Jeg anser meg selv som over gjennomsnittet interessert i mat, og det var stort sett alltid jeg som plukket ut både restaurantene vi besøkte, og hvilken drikke som passet best til de forskjellige rettene, røper han.

– Bildet jeg har valgt ut, er et ganske typisk motiv for meg. Jeg prøver å fange øyeblikk, og stort sett alle bildene jeg har, er tatt med mobilkamera. Det jeg liker best med dette bildet er at det er mye som skjer, og jeg liker kokkens enorme fokus på det han gjør. Det er et detaljnivå i bilde som jeg synes er interessant – og det er en fin bevegelse i det.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

– Bakgrunnshistorien til bildet er at vi var i Amsterdam på oppdrag for en kunde. Her er vi på en liten og ganske rar restaurant, eid av kokken selv. Det var utelukkende fokus på maten og råvarene. Lokalet var ganske slitent og røft. Gin & Neo's het plassen. Jeg er alltid nysgjerrig når jeg reiser, og jeg kommer veldig lett i prat med folk. Vi var ute med noen kunder kvelden før, og jeg fikk god dialog med servitøren.

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg opplever ofte å få det lille ekstra når det kommer til service, rett og slett fordi en god servitør fort merker hvor du ligger på kunnskaps-skalaen på mat og vin. Et tips til andre som er glad i spennende matopplevelser er å spørre hvor kokkene liker å spise. Og det var akkurat det som skjedde her. Han ringte Gin – som kokken heter, og booket tre av oss av oss til å få sitte ved det som kalles «chef's table» - som betyr at du sitter rett foran kokken mens han tryller frem rettene. Det er en unik sjanse til å lære mer om mat og råvarer, og får jeg en slik mulighet så sitter jeg der og studerer teknikker og metoder. Umiddelbart minnet Gin meg om en venn og en kjent figur her i Narvik, Vegard Stormo. Jeg tror til og med jeg ga ham telefonnummeret til Vegard, fordi de hadde samme lekne tilnærming til valg av råvarer, og hvordan disse kunne kombineres for å skape unike smaker. Kokkens detaljnivå og fokus på presentasjon fasinerte meg. Gin og Vegard har til felles at de tør å være innovativ og eksperimentelle i sin kunst. Og jeg føler at jeg klarte å fange opp disse elementene i bildet.

Ukens Fotografer i Fremover

– Nå blir det nok litt lenger mellom hver gang jeg får oppleve slike ting da jeg har byttet beite. Men utfra det jeg vet kommer det flere spennende matkonsepter også her i hjembyen. Det behøver jo ikke være på nivå med dette bilde, men essensen er den samme. Det er alltid stas å dra på restaurant.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken