Finn Brattli har vokst opp i Storåsen i Narvik og bor her fortsatt sammen med sine to døtre.  Han jobber i Narvik Havn KF.

– Jeg har egentlig likt å ta bilder av familie, ferieturer og fisketurer siden ungdomsårene. Etter at ungene ble født, har de blitt fotografert en del gang, forteller han.

– Men, det er i de siste fem – seks årene at jeg virkelig har begynt å ta bilder. Først med mobilkamera og et Nikon D40 som vel er et førstegangskjøper kamera, men det fungerte for en amatør som meg, fortsetter Finn Brattli som røper at han etter hvert fikk lyst på et mindre kamera som er enklere å ta med seg.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

– Da ble det et Sony A6000 systemkamera som er lite og hendig å ta med. Jeg liker det, sier han.

– Jeg er kun en amatørfotograf som kun tar bilder med de auto-innstillingene som er på kameraet. Har ennå ikke satt meg inn i de manuelle kamerainnstillinger på kameraet, så jeg er prisgitt det auto-innstillingene klarer å få ut av bildene. Er ikke mye etterbehandling av bildene heller, de blir bare klippet til. Så neste steg må være å lære seg mer om komposisjon, kamerainnstillinger og etterbehandling av bildene, innrømmer Finn Brattli.

Ønsker du å dele ditt abonnement på Fremover med ett eller flere familiemedlemmer, helt gratis? Les mer om aiD.

– Jeg liker å ta bilder av lyset i de forskjellige årstidene her nord. Det fascinerer meg å se hvordan lyset endrer seg i løpet av årstidene, fra soloppgang til solnedgang og hvordan været påvirker lyset, sier han.

– Fotointeressen tok seg opp da mobilkameraene begynte å bli så pass bra at man klarte å få ok bilder med de. Da hadde jeg kontor med utsikt over indre havn i Narvik og pleide å ta bilder med mobilen av utsikten fra kontoret. Fartøy på indre havn, av horisonten ut Ofotfjorden og Den sovende Dronning med mer. Så etter hvert begynte jeg å ta med kameraet på jobb for å ta bilder av utsikten. Jeg har en fantastisk utsikt fra kontoret, og tar mye bilder av den, samt at jeg tar mange bilder i jobbsammenheng av fartøy og aktivitet i Narvik havn, fortsetter Finn Brattli som attpåtil har en fantastisk utsikt fra stuen og balkongen hjemme. Herfra kan han beskue Herjangsfjellene, Vegglandet og Øyjord.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

– Denne utsikten tar jeg veldig ofte bilder av. Lyset i solnedgangen bak fjellene lager ofte helt fantastiske fargespill.

– Nordlyset er også helt fascinerende, så jeg har prøvd å ta bilde av det, men må nok kjøpe et nytt objektiv som egner seg bedre. Standardlinsene som fulgte med kameraet, fungerer ikke helt til nordlysfotografering.

– De bildene jeg liker, havner ofte på Instagram, min Facebook-side eller Narvik Havn sin Facebook-side eller nettsiden til havna.

– Vedlagt bilde er fra finværet vi hadde nå på søndag, det var helt blikkstille på sjøen og fjellene speilet seg i fjorden, sier Finn Brattli.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android