Nytt år, (litt) ny avis. Slik blir det nye Fremover i 2018

Foto:

Nytt år, nye muligheter. 2018 blir et år med nye endringer i Fremover.

DEL

MeningerÅret vi nå legger bak oss har vært et spennende år for Fremover. Vi har gjort et par av de største endringene i Fremover på mange år: Med ambisjon om en enda tydeligere digital satsing, lanserte vi en digitalavis som kommer ut hver kveld, sju dager i uken – hele året. Med et ønske om å frigjøre mer ressurser til journalistikk, gikk vi også fra å gi ut seks til fire, fyldigere papiraviser i uka.

2018 blir et nytt spennende år for Fremover. Ikke bare fordi vi har jubileum. 27. mai er Fremover 115 år, og det skal vi feire. Men det blir også spennende fordi vi skal gjøre flere endringer, og nå som alltid er du som leser vår aller største motivasjon. Vår ambisjon er å være en lokalavis for deg. Vi vil at du skal være stolt av oss.

Men skal vi være «din» avis, er vi også avhengig av å vite hva du forventer av oss. I løpet den tiden jeg har vært i Fremover har jeg fått flere tilbakemeldinger fra lesere som er veldig glade i lokalavisen sin, men som også har tanker om hvordan vi bør endre oss. Faktisk går det ikke én dag uten at jeg får en epost, en SMS, en telefon eller møter noen som mener noe om Fremover. Det er verdifullt å få vite hva du mener om oss.

Som en nyttårshilsen fra oss i Fremover til deg som leser og bruker oss, skal jeg dele noen nyheter for året som kommer. Noen kursendringer Fremover foretar seg i 2018. De er basert på leservaner og det vi vet om hva som leses, hvordan det leses og hvor lenge det leses. Og på tilbakemeldingene jeg og vi får fra deg.

Fremover.no. Vi vokser digitalt, og i 2018 har vi ambisjoner om å vokse mer. I skrivende stund har vi en vekst på fire prosent i antall betalende abonnenter sammenlignet med fjoråret. Det er vi stolte over. Og dét – kombinert med annonseinntekter og satsingen på vårt eget mediebyrå FremoverLab – gjør at vi får en finansiering i bunn som sikrer at vi kan lage journalistikk. Du forventer at vi er oppdaterte, at vi serverer nyhetene kontinuerlig. Det er et helt annet behov for nyhetsformidling nå enn det var for noen år siden. Vi må formidle det som skjer her og nå, og det skal det skal det bli mer av i Fremover. Det betyr flere direkteoverføringer både i form av levende bilder og i tekst og foto. Som leser vil du være til stede sammen med oss der det skjer. Det skal vi levere på. Og mens flertallet av sakene våre til nå har vært «plusset», altså forbeholdt våre abonnenter, skal vi produsere enda mer av det innholdet som skal være åpent for alle. Det er de «kjappe» nyhetene, de sakene som i sum gir deg et helhetlig bilde av hva som har skjedd i vår region siden sist du var innom. Det skal ikke gå ut over produksjonen av de sakene vi bruker mest ressurser på. Vi har organisert oss slik at disse sakene skal komme i tillegg.

Papiravisen. På nyåret får papiravisen vår en ansiktsløftning. Vi redesigner papiravisen, gir den en ny form, litt nye farger og litt nytt innhold. For oss i Fremover er papiravisen viktig. Vi har fortsatt flere abonnenter som både har papiravisen og digital tilgang enn rene digitale abonnenter, selv om det er i endring. Men alle våre produkter skal gjenspeile den avisen vi ønsker å være. I alle kanaler. I år lanserte vi digitalavisen, neste år «relanserer» vi papiravisen.

«Byrunden». Noen av endringene i papiravisen skjer i form av noe nytt innhold. Nye spalter, steg for steg. Men allerede fra første utgave i ny drakt vil du se at vi gjeninnfører «Byrunden». Det blir kanskje ikke helt den samme «Byrunden» som du kjente fra før, men noe tar vi med oss. Det viktigste for oss er å gi det nære og nye som skjer i Narvik en egen plass i avisen. Vi skal ikke prioritere vekk distriktene, men redigere avisen tydeligere.

Tusentipset. Fremover lever av tips. Daglig har vi saker i avisen som vi aldri ville hatt om det ikke var for akkurat ditt tips. Derfor er det viktig for oss, og derfor lanserer vi i 2018 «Tusentipset». Alle som tipser oss om saker det blir noe av, får Flax-lodd av oss, men hver måned skal vi i tillegg trekke ut det beste eller viktigste tipset som vi honorerer med 1.000 kroner. Det er selvsagt ikke alt vi kan skrive om. Det kan handle om ressurser, det kan handle om at det du tipser om ikke lar seg dokumentere slik det kreves av oss. Det kan være mange grunner. Men du skal få en forklaring hvis vi ikke kan. Og belønning om tipset blir noe av.

Innsendt. I flere år har du hatt muligheten til å få på trykk tekst og bilder du sender inn gjennom Fremover.no. I 2018 vil vi prioritere å løfte fram dette innholdet ytterligere, og min oppfordring til deg for det kommende året er å benytte deg av denne muligheten oftere. Om det er foreningen din som har vært på tur, treningslaget ditt som trener til noe spesielt eller du har opplevd noe du vil dele med flere: Send det til oss.

Kultur. Så har vi kulturjournalistikken vår. Vi har over en periode gjort prioriteringer innenfor dette feltet vi ønsker å snu på nå. Kultur i form av musikk, dans, kunst, teater – ja, alle typer kultur – er viktig for samfunnet. Kulturopplevelser er en del av limet, det som binder oss sammen. Kultur er viktig for Fremover, men skal vi lykkes godt her trenger vi hjelp. Vi kan ikke klare alt helt på egen hånd, og i den forbindelse inviterer vi hele «Kultur-Narvik» til et åpent møte her på Fremover torsdag 25. januar. Da får du møte noen av de som jobber med kulturjournalistikken i Fremover, som vil fortelle deg hvordan vi – sammen med dere – skal bli flinkere til å speile det rike kulturlivet vi har i byen.

Jeg har på vegne av Fremover store forventninger til 2018. Du kan gjerne kalle dette våre nyttårsforsett. Eller noen av dem, for vi har flere planer for året som kommer. Men ingenting hadde vært mulig uten deg. Og ingenting av det vi ønsker å få til kommer vi til å klare uten deg. Som leser oss, kjøper oss, investerer i oss gjennom abonnement og annonser. Vi er takknemlige for at du ikke tar oss for gitt.

Godt nyttår!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags