Tusen takk!

1000-tips: Fremover-tipseren som først meldte fra om situasjonen med forsvarshelikopteret som måtte nødlandet på Evenes, ble belønnet med 1000 kroner. Foto: Ragnar Bøifot

1000-tips: Fremover-tipseren som først meldte fra om situasjonen med forsvarshelikopteret som måtte nødlandet på Evenes, ble belønnet med 1000 kroner. Foto: Ragnar Bøifot

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De siste ukene har Fremover satt nye leserrekorder. Aldri har så mange lest Fremover.no som nå. Og det er takket være deg.

DEL

LederDette er en hyllest til deg som tipser Fremover. Takket være deg er forresten en utslitt klisjé i lederspaltene. I hvert fall når det er snakk om lesertall og rekorder. Selvsagt er det takket være deg som leser oss at vi får høye lesertall. Men det er ikke lesertallene jeg takker deg for. Jeg takker deg som leser for alle bidragene til avisa i form av innsendte tips, bilder og video. Ditt tips kan være verdt millioner. For vi sender Flax-lodd i posten som takk for alle tips som bidrar til et enda bedre Fremover, og forhåpentligvis skraper du fram én million. Da må du i tilfelle tipse oss. Denne måneden skal vi også kåre månedens tusentips – det tipset som honoreres med 1.000 kroner. Mer om det litt senere.

Først litt mer om dette med tips. Fremover får en hel haug med tips og innspill i løpet av en dag. På telefon, e-post, på Facebook, gjennom Instagram og ikke minst i møte med alle de våre journalister snakker med i løpet av en arbeidsuke. Noen ganger er tipsene rene tips, som «dere bør ta en telefon til ...» og så videre. Andre ganger er tipsene mer spørsmål: «Hva er det egentlig som skjer der?». For en journalist som har yrket i blodet trigger alle tips og spørsmål lysten til å finne ut av hva som egentlig skjer der.

Noen ganger blir det store saker, andre ganger små saker – og noen ganger igjen ikke en sak i det hele tatt. Men tipset, innspillet eller spørsmålet gir uansett noe, enten det blir en sak eller ikke. For journalisten kan tipset vise seg å bli verdifullt i en senere sak, og noen ganger setter det ene tipset i gang tankene om andre saker vi kan skrive.

I Fremover og Amedia, konsernet som eier Fremover, sier vi at journalistikken er vår forretningsidé. Og det er helt riktig. Men når journalistikken er forretningsideen vår, da er tipsene vår redaksjonelle inntekt. Det er gullet som gir journalistikken verdi. Tenk deg selv: Uten tipsene fra våre lesere, blir Fremover fattigere. Vi hadde hatt masse å skrive om fortsatt, men det hadde ikke blitt det mangfoldet i saker og kilder som vi klarer å ha nå. Takket være deg.

For tre år siden uttalte tidligere VG-redaktør Torry Pedersen at «det er jo sånn i vår tid at det alltid vil være en rørlegger med et kamera i nærheten når store ting skjer». Uttalelsen førte til en del bråk, fordi han kom med uttalelsen som en forklaring på hvorfor han sa opp flere fotografer i VG. En «rørlegger med et kamera» kan selvsagt ikke erstatte en profesjonell fotograf som jobber heltid i en avis, men Pedersen har likevel et poeng. I dag kommer ofte bildene fra en rørlegger på veien eller en rådgiver på vei til et møte eller en pensjonist på spasertur.

De siste par ukene har det vært både mye vær og flere hendelser, og med mobiltelefoner som nesten har bedre kameraer enn enkelte proffkameraer kommer ofte også tipsene i form av bilder. Noen ganger fordi leseren som tipser lurer på hva fenomenet eller hendelsen vedkommende har tatt bilder av egentlig er. Andre ganger for å dele med deg som leser at noe har skjedd. Under uværet som var i helgen fikk vi tilsendt masse bilder, tips og innspill om hvordan uværet traff forskjellige steder i regionen. Tipsene varsler at noe har skjedd, bildene forteller historien. Og bildene og videoene og tipsene er med på å gjøre Fremover til en enda bedre avis. Resultatet er at vi blir en bedre avis for deg også, med mer relevant innhold. Fremover måler fra minutt til minutt hvor mange som leser oss, og i år har vi hatt en jevn stigning i antallet abonnenter og lesere som finner noe å lese på Fremover.no. To uker på rad har vi altså satt rekorder.

Og når tipsene fra deg er vårt gull, da vil vi gi noe tilbake. Derfor sender vi alltid Flax-lodd til de tipserne som tipser om noe Fremover bruker. Og hver måned kårer vi månedens tusentips. Litt på overtid kan vi fortelle at månedens tusentips går til tipseren som fortalte oss at et helikopter fra Forsvaret måtte nødlande på Harstad/Narvik, Evenes lufthavn 22. januar. Helikopteret hadde fløyet i et skydekke og fått ising, og sendte ut et nødsignal. Heldigvis gikk det hele bra, og helikopteret kunne lande på Evenes uten problemer. Vår journalist reiste ut på flyplassen og fikk snakket med dem som kunne forklare hva som hadde skjedd. Tipset belønnes med tusen kroner.

Dette er en hendelse vi ikke hadde fått høre om hvis det ikke hadde vært for at vi ble tipset om det. Og det er fellesnevneren for veldig mange av tipsene vi får: Leserne våre er våre øyne og ører ute i hele vårt dekningsområdet. Men må det være en dramatisk hendelse eller en ulykke for å nå opp som månedens tusentips? Nei, absolutt ikke. Vi honorerer også tips om gladsaker, om nyetableringer, om tilflyttere som har slått seg ned i Narvik, om spektakulære turer, om stengte veier eller dugnadsinnsatsen for å utbedre en vei.

Alle tips er verdifulle for oss, og i det siste har vi fått mange av dem. Dine tips gjør Fremover til en bedre avis. Tusen takk!

God helg!

Sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover, Christian Senning Andersen.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover, Christian Senning Andersen. Foto:

Artikkeltags