Gå til sidens hovedinnhold

Ukjent smittekilde i Narvik: Ett nytt tilfelle onsdag

Nå jobbes det på spreng med å spore smitten.

Narvik kommune melder onsdag om ett nytt bekreftet tilfelle av covid-19. Dette tilfellet henger ikke sammen med smittesporingen som pågår i forbindelse med utbruddet på malmbåten «IVS Pebble Beach». På den nevnte båten har ett medlem av besetningen, som er i karantene, dødd. Det er ikke bekreftet hva dødsårsaken er.

Det nye tilfellet som meldes om her omhandler en person som nå er i isolasjon i sitt eget hjem. Et medlem i husstanden er i smittekarantene.

Syv i isolasjon

– Smittesporingsarbeidet er i gang, og har foreløpig avdekket ytterligere en nærkontakt. Vedkommende er nå i smittekarantene. Smittekilden er foreløpig ukjent, opplyser Narvik kommune i ei pressemelding.

Nå er det syv personer i isolasjon og tre personer i smittekarantene i Narvik.

Les også

Satt i karantene tirsdag: En av mannskapet er bekreftet død

Vaksineringen av befolkningen fortsetter samtidig for fullt. Fortsatt blir folk oppfordret til å registrere seg i vaksinekøen.

– Dersom du tilhører aldersgruppene over 65 år og ønsker vaksine, er det ikke for sent å registrere seg, melder kommunen.

Man kan registrere seg i vaksinekøen digitalt via Narvik kommunes nettsider.

Kommer mange doser

Bare i denne uken mottar de 660 vaksinedoser. For tiden vaksineres de i aldersgruppene over 65 år, risikogruppene 4 og 5, dose 2 for dem som fikk vaksine i uke 12 og helsepersonell.

Fortsatt oppfordres tilreisende til kommunen fra smitteutsatte områder om å teste seg ved ankomst samt gå i selvpålagt karantene til svaret fra testen foreligger. Selve testingen avtales direkte med Narvik bedriftshelsetjeneste i forkant av ankomsten til Narvik.

Kommentarer til denne saken