Et norsk mikrohelikopter med to personer ombord har styrtet i Finland i næheten av Kilpisjärvi

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Oppdatert: To personer satt i et mikrohelikopter da det styrtet like ved Kilpisjärvi nord i Finland lørdag ettermiddag. En person er omkommet, mens den andre er lettere skadet.

– Det er snakk om to nordmenn som mest sannsynlig har vært på tur fra A til B i Norge og så kommet inn over grensen til Finland, hvor de da har styrtet, sier Øyvind Aadde, redningsleder i HRS Nord-Norge til NTB.

Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge koordinerte sammen med finsk redningstjeneste om ulykken.

Før redningstjenesten fant fram til ulykkesstedet fikk de kontakt med den overlevende via en mobillinje.

– Det var en av de to ombord som varslet om ulykken via en tredjepart. To ambulansehelikoptre fra Tromsø og Evenes ble raskt varslet og satt inn i hendelsen, melder HRS.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men det skal ha vært pent vær i området da ulykken inntraff. Det ble ikke oppfanget noe nødsignal i forkant av ulykken.

– Så vidt vi vet så skal helikopteret ha kommet fra Lakselv i Finnmark og skulle til Steigen, sier Lars Nedrevåg hos HRS til iFinnmark.

Helikopteret er et såkalt Gyrokopter. Et gyrokopter er et fartøy med en rotor som spinner fritt, uten motor, og med en vanlig propell for framdrift. Maskinen er avhengig av fart framover for å få løft, og kan ikke stå stille i lufta slik et vanlig helikopter kan.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken