Ble raskt voksen

Rask voksen: -Ved å ta en fagutdannelse, blir man veldig fort veldig voksen, sier Linn Mari Kristoffersen, Hilde Sæbjørnsen og Sara Therese Kensen.

Rask voksen: -Ved å ta en fagutdannelse, blir man veldig fort veldig voksen, sier Linn Mari Kristoffersen, Hilde Sæbjørnsen og Sara Therese Kensen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Linn Mari Kristoffersen, Hilde Sæbjørnsen og Sara Therese Jensen fikk utdelt fagbrevet sitt på lørdag, og angrer ikke på karrierevalget sitt.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Man blir raskt voksen av å ta fagutdannelse, forteller Linn Mari Kristoffersen. De andre to nikker enig.

- Ofte flytter man hjemmefra rett etter ungdomsskolen for å gå på skole. Og da må man fort bli voksen. Man må sørge for å komme seg på skolen, for å betale husleie, holde det rent og pent rundt seg. Det er ansvar fra første dag man flytter hjemmefra. Og slikt vokser man på, sier Kristensen som understreker at det har vært en positiv opplevelse.

En plan

Linn Mari og Hilde har i løpet av de siste fire årene utdannet seg til resepsjonister. Mens Sara Therese har brukt like mange år på å utdanne seg til servitør.

- Det ble litt tilfeldig at jeg valgte å bli resepsjonist, sier Hilde, som forteller at hun tok reiseliv på videregående og bestemte seg for å gå videre på det. Og da havnet hun på resepsjonist.

Sara Therese bestemte seg for å bli servitør etter å ha hatt flere sommerjobber innen yrket.

Mens Linn Mari har utdannet seg som resepsjonist med klare mål for fremtiden.

- Jeg har tidligere tatt kontorfag, så planen min er etter hvert å jobbe meg oppover i hotellnæringen, sier hun.

- Sikter du deg inn på jobb som hotelldirektør?

- Ja, det kan godt hende, sier hun og ler.

Sosialt

Felles for jentene, er at de ønsker å jobbe i yrker hvor de møter mennesker.

- Både det å jobbe som servitør og resepsjonist er et veldig sosialt yrke. Og det er det som gjør at vi trives med jobben, forteller jentene.

De tre hadde lærlingtiden sin på Thon Hotel i Svolvær, og jentene har bare positive tilbakemeldinger å komme med etter endt lærlingtid.

- Fra første dag fikk vi lov til å gjøre ting på vår måte. Og vi fikk prøve oss litt fram på andre yrker på hotellet, sier Sara, og forklarer at når det er store begivenheter ved et hotell er det ikke vanlig at resepsjonistene må hjelpe litt til som servitør.

- Det har vært utrolig bra, sier jentene som lørdag fikk utdelt fagbrevet sitt.

- Opplæringskontoret i Narvik skal ha mye skryt for at de gjør det så attraktivt å få fagbrevet sitt, sier Linn Mari.

- Oppfølgingen har vært helt suveren. Og bare det at de arrangerer en hel kveld, med treretter middag og en så høytidlig utdeling av fagbrevet, til ære for oss er helt utrolig, sier Linn Mari, mens de andre jentene nikker seg enige.

Artikkeltags