Navn: Steffen Pareli Mortensen

Alder: 19

Bosted: Narvik

- Hva studerer du?

- Jeg studerte på økonomilinjen i Narvik et par måneder, men fant ut at dette ikke var noe for meg. Det har vært snakk om at det skal åpnes en idrettslinje på UiT i Narvik fra og med høsten til neste år. Hvis den åpnes, blir jeg nok å begynne der. For øyeblikket er jeg på utkikk etter jobb frem til jeg begynner på skole neste høst.

- Hva interesserer du deg for nå om dagen?

- Jeg interesserer meg i idrett og friluftsliv, det er to ting jeg er veldig glad i. Jeg går mye på tur sammen med hunden min Ylva.

- Hvilken idrett driver du på med?

- Jeg har tidligere drevet med alpint i mange år, men jeg sluttet med det for vel ett år siden. Nå driver jeg med Strongman - styrketrening med andre ord. Det er mange øvelser som går tilbake fra gammelt av, som for eksempel dekkflipp, trekk av bil, Atlas Stone (steinløft journ.anm.), markløft, farmers walk og joke race. Dette er øvelser jeg trener på daglig.

- Hvor ofte trener du?

- Jeg prøver nå å ligge på 2-3 treningsøkter om dagen. De dagene jeg får til tre økter, har jeg en økt på studio, en økt knyttet til Strongman, og en utholdenhetsøkt. Det tar veldig mye tid og mye mat. Jeg merker at jeg spiser mer nå enn før, og ligger på tre middager om dagen. Lunsjen har blitt en fullverdig middag, og på kvelden er det et nytt stort måltid.

Saken fortsetter under bildet:

 

- Hvor trener du?

- Det er litt rundt omkring, veldig variert. Trekk-øvelser kan jeg gjøre på store parkeringsplasser hvor det nå på vinteren ikke er is, og så har jeg stein i garasjen hjemme som jeg pleier å trene med. Jeg er på jakt etter en plass hvor jeg kan trene alt Strongman relatert samlet til en rimelig pris, men det er enklere sagt enn gjort.

- Hva er målsetningene dine, og hvorfor akkurat denne idretten?

- Målet er å bli Norges sterkeste innenfor min vektklasse. Så kan man se mot internasjonale konkurranser, og kanskje sikte seg innpå Norgestoppen, å konkurrere der blant de aller beste. Jeg har alltid likt styrketrening, og ønsket og sett hvor sterk jeg kan bli. Når jeg var liten så jeg Strongman på tv og alltid hatt det i bakhodet at dette er noe jeg har lyst til å drive på med. Siden i sommer har jeg hatt full fokus på Strongman trening.

- Hva er viktig for deg nå om dagen?

- For min del er det viktig å klare å holde treningen oppe jevnt og trutt. Når vinteren nå er kommet, må jeg finne en plass innendørs hvor jeg kan trene Strongmanøvelser.

- Hvor ser du for deg at du jobber når du blir eldre?

- Nå ser jeg for meg at jeg driver på med noe innenfor idrett, type idrett og helse. En jobb hvor jeg kan hjelpe andre med å

se på helsefordelene som kommer med idrett og aktivitet.

- Hva er det beste med Narvik?

- Fjellet er definitivt det beste vi har i Narvik. Det er jo et av Norges beste alpinanlegg, og bor man i Narvik kan man jo nærmest komme seg til anlegget ved å gå fra hvor som helst i byen.

I hver helgeavis presenterer vi en ungdom, og hva vedkommende er opptatt av og interessert i.

Tips oss gjerne om personer vi bør intervjue. Send tips direkte til Frida Brembo på e-post: fridabr@fremover.no