Narvik hockey har spilt ferdig sin andre treningskamp før sesongen tar til i midten av september. Etter tirsdagens sterke 3-1-seier mot RoKi i Rovaniemi slo hjemmelaget knallhardt tilbake onsdag.

4-0-tap

Etter to perioder ledet RoKi skuddstatistikken 45–6. Etter tre perioder sto det finske laget fra Mestis-ligaen, det nest høyeste nivået i Finland, som vinner. Narvik klarte ikke å følge opp bragdresultatet fra tirsdag i en kamp som endte med 4-0-tap. Det var ikke uventet at finnene tok revansje onsdag.

– Det blir mye tøffere i neste kamp, sa Narvik sin finske trener etter 3–1 tirsdag.

Fikk rett

Elmo Aittola fikk rett. RoKi styrte matchen – og hadde klart flere skudd enn gjestene.

Narvik kunne onsdag reise hjem med en seier og ett tap bare litt over to uker etter at laget kom på is. Seieren tirsdag viser at 2022-2023-utgaven av Arctic Eagles kan bli spennende. En spiller som Robin Söderqvist var heller ikke med i noen av kampene i Finland. Blir også Johan Ceder klar, så er de to svenske spillerne – henholdsvis back og forward – helt soleklare forsterkninger til troppen som dro til Finland.

– Vi begynte kampen bra, men ble for passiv. Vi klarte ikke å komme opp på det fysiske og mentale nivået fra tirsdag. Vi ble bedre i andreperioden mens den tredje var vår beste i kampen, oppsummerte treneren.

Skryter av Ludvig

Aittola er fornøyd med at hans egne gutter – slik kampen ble – ikke ga opp. Og nevner spesielt en spiller etter onsdag kamp – Ludvig Dahl. Den aller yngste. Men ikke den mest usynlige. Tvert om.

– Jeg var veldig imponert over måten Ludvig spilte på, en 15 år gammel gutt var en av våre beste forwarder. Ludvig må arbeide hardt videre, og både han og vi må være tålmodige. Men i dag viste Ludvig at han er et helt spesielt talent, skryter treneren.

Samme Dahl er for øvrig tatt ut på U17-landslagssamling i ishockey neste uke.

Neste i Narvik

Neste kamp til Elmo Aittola sine gutter blir den første hjemme i Nordkraft arena i høst. Kiruna aif kommer på besøk lørdag 27. august. Så venter bortekamp mot det samme laget 7. september. Generalprøven foran 1.-divisjonsåpningen finner sted mot Kiruna if på Narvik-is tre dager etter.

Treningskamp ishockey, Rovaniemi onsdag:

RoKi-Narvik hockey 4–0

Narvik-stallen i kampene

Keepere:

Ljung og Plogås.

Utespillere:

Tveter, Christiansen, Harr, Leth, Klees, Thomas, Kuisma, Nordlund, Wetteland, Ødegaard, Fayen Vestavik, Liahjell Eriksen. L Dahl, Holstad, J Evensen, Hova, Ozols, Johansen, Klungtveit og G Dahl.