Narvikingen Carl-Axel er Årets sykepleier: – Jeg ante ingenting. Jeg ble litt sjokkert

STOLT: Carl-Axel Ingebrigtsen fikk både blomster og maleri fra fylkesleder Hanne Marit Bergland som takk for arbeidet han gjør som sykepleier.

STOLT: Carl-Axel Ingebrigtsen fikk både blomster og maleri fra fylkesleder Hanne Marit Bergland som takk for arbeidet han gjør som sykepleier. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Narvikingen Carl-Axel Ingebrigtsen (52) er Årets sykepleier.

DEL

Tirsdag var det fagdag for Norsk Sykepleierforbundet (NSF) – Universitetssykehuset Nord-Norge i Harstad. Der ble prisen for Årets sykepleier i utdelt av Norsk Sykepleierforbund i Troms. Vinneren ble narvikingen.

– Det var en gledelig overraskelse. Spesielt hyggelig var det å høre alle de fine ordene som ble sagt om arbeidet jeg gjør, forteller en glad og rørt Carl-Axel Ingebrigtsen.

Vinneren kan jobbe ved sykehusene i Troms - inkludert UNN Narvik og UNN i Longyearbyen - men vinneren kunne også jobbet i primærhelsetjenesten, altså i alle kommunene i Troms.

Lang fartstid

52-åringen har jobbet på UNN i 25 år. Han startet som hjelpepleier, før han tok utdanning som ambulansearbeider. Men narvikingen følte han trengte mer og derfor tok han videreutdanning som sykepleier.

– Nå har jeg jobbet som sykepleier i tolv år, og det er en flott jobb. Det beste med jobben er at jeg får gi omsorg til mennesker som trenger det. Jeg kan være med på å lindre smerte og ubehag til både unge og eldre, sier Carl-Axel Ingebrigtsen.

– Hva er det vanskeligste med jobben?

– Som sykepleier kommer du ofte opp i vanskelig situasjoner hvor du må ta tøffe valg. Man står der med både syke barn og voksne, og det er ikke alltid lett. Det er tungt å se at mennesker har det vondt.

Les også:

– Skikkelig pokerfjes

Noen dager før fagdagen i Harstad fikk Carl-Axel Ingebrigtsen en telefon Hanne Marit Bergland, fylkesleder for NSF Troms. Hun fortalte om nominasjonen til Årets sykepleier.

– Jeg ante ingenting om at jeg var nominert, eller om hvem som hadde nominert meg. Så jeg ble litt sjokkert. Jeg fikk heller ikke vite før på fagdagen at det var lederen min på medisinsk avdeling, Ove Laupstad, som hadde nominert meg. Og det morsomme er at vi kjørte i lag til Harstad, og han sa ingenting. Han hadde skikkelig pokerfjes, forteller Carl-Axel Ingebrigtsen og humrer.

Og det var ikke bare lederen til Carl-Axel Ingebrigtsen som tenkte at narvikingen var en god kandidat. Hele avdelingen på sengeposten var enige at Carl-Axel Ingebrigtsen var en god kandidat.

– Jeg husker ikke alle de fine ordene som ble sagt på utdelingen av prisen, men lederen min nevnte blant annet at jeg er en god kollega og en dyktig sykepleier. Han sa også at jeg er flink til å ta vare på studentene vi har innom. Det var en fin påskjønnelse å få fra kollegene mine, sier narvikingen og legger til:

– Uten kollegene kan man ikke yte sitt beste, så jeg må nesten takke dem for at de er med på å gjøre meg god.

Les også:

Kriterier og jury

Slik beskriver NSF Årets sykepleier:

Prisen gis som en anerkjennelse til en sykepleier som har utmerket seg på en positiv måte. Den er ment som en motivasjonsfaktor i arbeidet med å fremme sykepleiekvalitet og faglig forsvarlighet i praksis, samt stimulere til et godt og inspirerende læringsmiljø for sykepleiere, jordmødre, spesialsykepleiere, sykepleieforskere, sykepleierstudenter og alle sykepleiere samarbeider med.

Juryen består av 3 medlemmer oppnevnt av fylkesstyret. Juryen velges for 2 år av gangen.

Dette er kriteriene for å kunne bli Årets sykepleier:

 • Kandidaten må være medlem i Norsk Sykepleierforbund Troms, samt arbeide i Troms, herunder også UNN Narvik og UNN Svalbard

 • Prisen tildeles en sykepleier som har utmerket seg på et eller flere av følgende punkter:

  o Utøver sykepleie av høy kvalitet til beste for pasienten.

  o Har profilert sykepleiefaget på en god måte.

  o Ha tatt initiativ til, og iverksatt nye tilbud til pasienter og pårørende innen

  sykepleie- og helsetjenesten.

  o Har bidratt til å videreutvikle sykepleiefaget generelt eller innenfor et spesielt

  område.

  o Er en god rollemodell for kollegaer og studenter.

  o Bidrar sterkt til at tjenestene er etisk forsvarlige.

  o Annet

Artikkeltags